VIDEO Pacienți loviți și înjurați de infirmiere la Spitalul Universitar. Ce spune ministrul Sorina Pintea

Iorgu Ianusi 16.05.2019, 20:50
VIDEO Pacienți loviți și înjurați de infirmiere la Spitalul Universitar. Ce spune ministrul Sorina Pintea

Noi imagini de la Spitalul Universitar care au revoltat opinia publică au apărut pe rețelele de socializare. De această dată, infirmiere din spital au fost înregistrate la Unitatea de Primiri Urgenţe în timp ce vorbeau urât cu unii pacienți iar pe unul l-au și lovit. În timp ce doi pacienți aflați pe tărgi sunt umiliți și unul dintre ei este bătut, colegele infirmierelor agresive privesc și nu intervin. Imaginile au fost captate de un pacient care aștepta să primească ajutor. Ulterior, doctorii au anunțat că persoanele umilite sunt oameni ai străzii. Au fost găsiți de medici care i-au dus la Unitatea de Primiri Urgențe pentru a fi îngrijiți.

Sorina Pintea despre situația de la Spitalul Universitar

Odată ajunsă pe rețelele de socializate, înregistrarea a fost preluată  și de presă. Imaginile au fost urmărite de conducerea Spitalului Universitar și de ministrul Sănătății. Sorina Pintea a spus că astfel de comportamente nu trebuie tolerate și că personalul responsabil ar trebui concediat.

„Mi-a venit greu să mă uit, idee este următoarea. Nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente, cine nu are vocație să îngrijească pacienții nu are ce căuta în sistemul sanitar.” Sorina Pintea

Vineri, Comisia de Disciplină din Spitalul Universitar ar urma să ia o decizie privind infirmierele agresive. În opinia ministrului Sănătății, cea mai bună soluție ar fi desfacerea contractului de muncă.

„Conducerea spitalului a convocat Comisia de Disciplină pentru mâine dimineață (vineri – n.r) care va stabili sancțiunile. Din punctul meu de vedere, sancțiunea trebuie să fie cea mai drastică, desfacerea contractului de muncă.” Sorina Pintea

Urmăriți Impact.ro și pe