Trecutul de bișnițar al lui Nicușor Dan. Cum îi păcălea pe vameși când se întorcea cu marfă din Turcia

Mihai Roșoiu / 12.10.2020, 11:13
Trecutul de bișnițar al lui Nicușor Dan. Cum îi păcălea pe vameși când se întorcea cu marfă din Turcia

Nicușor Dan a făcut bișniță cu blugi! Noul primar general al Capitalei a dezvăluit cum a făcut rost de bani pe vremea studenției într-un interviu pe care i l-a acordat vedetei ProTv, Andi Moisescu.

Nicușor Dan, bișniță cu blugi și mohair din Turcia

Ales în cea mai înaltă funcție administrativă din București, Nicușor Dan a dezvăluit câteva dintre secretele tinereții sale. Într-un poadcast realizat de Andi Moisescu, realizatorul emisiunii ApropoTv, de la ProTv, edilul a povestit câteva episoade mai puțin cunoscute din perioada studenției.

„Am fost în Turcia. De două ori la Istanbul. Era vremea când se făcea comerț. Am fost prima dată într-o prospecțiune, am cumpărat blugi și toate astea, dar mi-am dat seama că cel mai bine merge mohairul. Fetele croșetau pulovere din mohair. A doua oară am venit cu șase saci de mohair în autocar. Bineînțeles, la vamă le-am distribuit și așa… Cum se făcea atunci”.

Nicusor Dan a facut bisnita cu blugi
Nicusor Dan a facut bisnita cu blugi

Originar din Făgăraș, Nicușor Dan s-a făcut remarcat încă din perioada liceului, când a reușit să câștige Olimpiada Internațională de Matematică doi ani la rând, în 1987 și 1988. Ulterior, noul edil al Capitalei a urmat cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universității București. Student eminent, Nicușor Dan nu s-a ținut departe de obiceiurile tinerilor din acea vreme.

Din banii obținuți pe blugi, Nicușor Dan și-a cumpărat mașină

Afacerea cu blugii aduși din Turcia a fost una excelentă pentru Nicușor Dan. Primarul Capitalei a câștigat aproximativ 500 de dolari și, împreună cu un coleg de facultate, a decis să-i investească într-un autoturism. Cei doi au cumpărat o Dacia 1100 pe care o foloseau pentru a merge la cursuri.

Mașina i-a ajutat să devină doi studenți populari, însă destinul bătrânei Dacii a fost unul „crunt”. Nicușor Dan a spus că după ce a plecat în Franța, mașina a fost vândută de mama prietenului și colegului său pentru o… adresă de email:

„Împreună cu un prieten am cumpărat o mașină. Aveam o Dacie 1100 și eram printre puținii studenți care aveau mașină. După aceea am plecat în Franța amândoi. Și mașinii i-a înghețat apa în radiator sau ceva și, prin anul 1994 sau 1995, mama prietenului meu a dat această mașină spagă pentru a-i fi făcut e-mail”.

De la bișnița cu blugi, în fruntea Primăriei Capitalei

Bișnița cu blugi din Turcia a fost doar un episod trecător din tinerețea lui Nicușor Dan. Studentul eminent și-a continuat studiile în Franța. A urmat cursurile École normale supérieure, și-a obținut un master la Universitatea Paris XI, însă potrivit propriilor declarații nu a reușit să se adapteze în Franța și s-a întors acasă. Aici a înfiițat Asociația Salvați Bucureștiul, punctul de plecare al formațiunii politice de azi, cunoscută sub denumirea de USR.

Nicusor Dan a facut bisnita cu blugi
Nicusor Dan a facut bisnita cu blugi

În septembrie 2020, Nicușor Dan a devenit primar general în București după ce a reușit să obțină cele mai multe dintre voturile exprimate în Capitală. Nicușor Dan a fost ales primar general, cu 282.631 voturi (42,81%), în timp ce Gabriela Firea a obținut 250.690 de voturi (37,97%).

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI