Traseismul politic a lăsat instituțiile din Ialomița pe mâna interimarilor

Redacția IMPACT 28.08.2020, 09:49
Traseismul politic a lăsat instituțiile din Ialomița pe mâna interimarilor

Cu peste o lună până la alegerile locale atât primăria Slobozia, cât și Consiliul Județean Ialomița sunt conduse de interimari, din cauza traseismului politic. Mai exact, primarul ales al Municipiului Slobozia, Adrian Mocioniu, a decis să părăsească barca pesedistă care l-a făcut primar și și-a îndreptat atenția către Pro România. Acesta și-a anunțat intenția de a candida din partea partidului lui Victor Ponta încă din luna martie a acestui an.

Au renunțat la PSD și și-au pierdut funcțiile

Același lucru s-a întâmplat și cu Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, care a renunțat și el la partidul care l-a făcut mare (PSD) pentru a se alătura Pro România. După patru ani la președinția CJ Ialomița, lui Victor Moraru i-a încetat de drept mandatul ca urmare a pierderii calității de membru PSD, partid pe listele căruia a fost ales consilier județean și apoi președinte.

Adrian Mocioniu și Victor Moraru au ales să schimbe partidul politic în cadrul căruia au activat
Adrian Mocioniu și Victor Moraru au ales să schimbe partidul politic în cadrul căruia au activat

Prefectul județului Ialomița, Tonița Manea, a emis un ordin în acest sens, ieri, 25 august, deși demersurile PSD pentru eliminarea lui Moraru din rândurile sale au început pe 17 august, în ziua în care Victor Moraru și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al CJ Ialomița pe listele Pro România. În momentul de față, instituția este condusă de Cătălin Grigore, vice-președinte al Consiliului Județean Ialomița, singurul care nu este angrenat în cursa electorală.

În cazul Primăriei Slobozia, și Adrian Mocioniu este considerat demisionar din 17 august când și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar pe listele Pro România. Potrivit presei locale, ordinul prefectului privind încetarea mandatului primarului nu ajunsese, luni, 24 august, la sediul instituției, dar se pare că semnarea acestuia reprezintă o certitudine.

Acum, interimatul instituției este asigurat de vice-primarul Gabriel Mușat, care spune că instituția își va continua activitatea, sub conducerea sa, fără probleme. Se pare, însă că angajații primăriei sunt scindați între simpatizanți Pro România și cei care nu sunt de accord cu mutarea primarului Mocioniu.