România va avea aeroport nou. Va costa 75 de milioane de euro. Unde va fi amplasat

Stan Filon 27.08.2020, 21:15
România va avea aeroport nou. Va costa 75 de milioane de euro. Unde va fi amplasat

România va avea un aeroport nou, la Brașov! Lucrările sunt destul de avansate, după cum a constatat și premierul Ludovic Orban, care a vizitat șantierul. Șeful executivului a spus că proiectul va mai primi anul acesta 25 de milioane de euro de la Guvern.

România va avea aeroport nou. Acesta se construiește la Braşov – Ghimbav

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a început să prindă formă, lucrările fiind destul de avansate. Terminalul a fost ridicat, iar acum se lucrează la acoperișul aeroportului. Acesta va avea o formă specială, specifică zonei Brașovului. Premierul Orban s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor la aeroport.

”În judeţul Braşov printre proiectele pe care le analizăm se află şi Aeroportul Braşov, o investiţie extrem de importantă pentru dezvoltarea judeţului Broaşov şi a judeţelor din vecinătate. Lucrările se desfăşoară într-un ritm susţinut, progresul este evident faţă de vizita anterioară. Aeroportul este finanţat de Consiliul Judeţean, de Primărie şi, evident, şi de Guvern.

România va avea aeroport nou. Acesta se construiește la Braşov – Ghimbav 
România va avea aeroport nou. Acesta se construiește la Braşov – Ghimbav

În prezent se lucrează la acoperișul aeroportului

În plus faţă de cele 50 de milioane alocate prin legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiţii, Guvernul va mai aloca în cursul acestui an încă 25 de milioane din Fondul de rezervă al Guvernului şi, de asemenea, şi anul viitor vom veni cu sumele necesare în completarea resurselor de care dispun autorităţile locale (…) astfel încât să fim siguri că această investiţie este finalizată cât mai repede”, a declarat Ludovic Orban joi, aflat într-o vizită la şantierul Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav.

Cele trei niveluri ale terminalului viitorului aeroport din Braşov au fost ridicate în totalitate, iar în prezent se lucrează la acoperiş şi faţadă.

„La intrarea în terminalul de pasageri a început montarea arcelor, acele elemente arhitecturale spectaculoase şi complexe din punct de vedere ingineresc, inspirate din moştenirea culturală a Braşovului, care conferă unicitate şi identitate acestui obiectiv.

Ele au fost proiectate de renumitul arhitect braşovean Dorin Ştefan şi, pe lângă aspectul estetic deosebit pe care îl conferă clădirii, au şi funcţiunea practică de a susţine acoperişul”, a precizat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

Urmăriți Impact.ro și pe