Transportul public de noapte din Capitală, îmbunătăţit. Noutăţile anunţate de Nicușor Dan: „Se va plăti cu cardul”

Badea Violeta 30.05.2022, 21:40
Transportul public de noapte din Capitală, îmbunătăţit. Noutăţile anunţate de Nicușor Dan: „Se va plăti cu cardul”

Vești bune pentru bucureșteni! Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat în urmă cu puțin timp că transportul public de noapte va suferi câteva modificări extrem de importante. Schimbările se vor produce începând cu data de 1 iunie, de la ora 22:30. Despre ce este vorba veți afla din rândurile următoare. Iată îmbunătăţirile promise de edil!

Nicuşor Dan anunță noi modificări referitoare la transportul public de noapte

Bucureștenii au toate motivele să fie fericiți, după ce primarul Capitalei, Nicușor Dan a anunțat astăzi, 30 mai, că transportul public de noapte va avea parte de câteva îmbunătăţiri considerabile începând cu data de 1 iunie, ora 22:30.

Astfel, traseele și programul de circulație al mijloacelor de transport pe timp de noapte urmează să fie adaptate la cererea de transport actuală. De asemenea, edilul informează că oamenii vor putea să achite călătoriile cu cardul bancar contactless sau prin SMS.

„Începând din data de 1 iunie, de la ora 22.30, traseele şi programul de circulaţie al mijloacelor de transport pe timp de noapte se adaptează la cererea de transport actuală. Astfel, noile trasee vor oferi legături directe şi rapide între centrul Bucureştiului şi cartiere.

Mijloacele de transport vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video, programul de circulaţie va fi previzibil, călătoria se va putea plăti cu cardul bancar contactless sau prin SMS, iar autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor”, a scris Primarul General al Capitalei, Nicuşor Dan, pe pagina sa personală de Facebook.

Nicusor Dan anunta ca transportul public de noapte se imbunatateste
Nicusor Dan anunta ca transportul public de noapte se imbunatateste

Mijloacele de transport vor opri în staţii doar la cererea călătorilor

O modificare importantă în ceea ce privește transportul public de noapte este aceea că autobuzele vor opri în staţii numai la cererea călătorilor. Prin urmare, dacă într-o staţie nu sunt călători, autobuzul nu va fi obligat să efectueze oprirea.

Persoanele care doresc să coboare, trebuie să apese pe butonul „Stop”, situat pe barele din interiorul mijloacelor de transport. O altă noutate este aceea că oamenii vor putea să achite călătoriile şi la automatele de vânzare, dar şi prin intermediul telefonului mobil, mai exact prin SMS sau prin aplicația 24 Pay.

Începând cu prima zi a lunii iunie, liniile N104, N107, N109, N111, N114 şi 783 de noapte vor circula pe aceleaşi trasee ca şi până acum. În schimb, liniile N120, N121, N122, N123, N124, N125, N610, dar şi linia de tramvai 1 de noapte vor fi scoase de pe trase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...