Transferurile fotbaliștilor români, pierzania șefului de la Galatasaray. E scandal mare în Turcia

Andrei Cezar 27.09.2021, 13:25
Transferurile fotbaliștilor români, pierzania șefului de la Galatasaray. E scandal mare în Turcia

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost transferați în această vară de Galatasaray de la Universitatea Craiova, respectiv FCSB. Președintele clubului Cim Bom, Burak Elmas, cel care a contribuit decisiv la realizarea celor două mutări, face obiectul unei anchete realizate de un Înalt Consiliu Consultativ al clubului, în privința transferurilor celor doi jucători români. O decizie în privința viitorului lui Elmas va fi luată pe data de 13 octombrie.

Președintele clubului Galatasaray are probleme, după transferurile fotbaliștilor români la gruparea Cim Bom

Potrivit jurnaliștilor turci de la FotoSpor, Adnan Polat, unul dintre foștii președinți ai clubului Galatasaray Istanbul, a întocmit un raport privind transferurile realizate de clubul turc. Actualul președinte al grupării Cim Bom, Burak Elmas, va trebui să dea explicații în fața unui Înalt Consiliu Consultativ, privind transferurile realizate de Galatasaray în ultimul sezon.

Potrivit publicației turce, mutările care ridică cele mai mari semne de întrebare ar fi cele ale lui Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan. Burak Elmas va trebui să explice care a fost prețul celor doi jucători și ce strategie a folosit pentru achiziționarea fotbaliștilor.

Din Înaltul Consiliu Consultativ ce va fi înfăptuit pe 13 octombrie vor face parte foști președinți și vicepreședinți ai clubului, dar și foști contracandidați ai lui Elmas la ultimele alegeri, din acest an, când și-a câștigat dreptul de a fi președinte.

În raportul lui Adnan Polat sunt prezentate inclusiv acte de corupție ale lui Gigi Becali și motivele pentru care latifundiarul a făcut închisoare.

Demersul lui Polat are ca scop detronarea lui Elmas de la conducerea clubului.

Transferurile fotbalistilor romani, pierzania sefului de la Galatasaray. E scandal mare in Turcia
Transferurile fotbalistilor romani, pierzania sefului de la Galatasaray. E scandal mare in Turcia

Olimpiu Moruțan a marcat primul gol pentru Galatasaray

Fostul mijlocaș al lui FCSB a reușit o bijuterie de gol în partida de campionat cu Goztepe (min. 56). Moruțan a primit o pasă în flancul drept de la Alex Cicâldău, a pătruns în careu, paralel cu poarta, a dirblat trei adversari și a înscris golul victoriei cu un șut la colțul scurt. Este prima reușită a românului în tricoul galben-roșu.

Galatasaray a câștigat partida cu Goztepe cu scorul de 2-1. Echipa antrenată de Fatih Terim avea neapărată nevoie de victorie, după ce în ultimele patru etape a obținut două rezultate de egalitate și două înfrângeri. Glatasaray se află acum pe locul 10, la cinci puncte de liderul Fenerbahce.

Fatih Terim a fost extrem de bucuros de reușita lui Moruțan. Mijlocașul român a mers la marginea terenului, unde a fost îmbrățișat de “Împărat”, sub privirile celuilalt român din echipă, Alexandru Cicâldău. Înaintea paridei de duminică, presa din Turcia anunța faptul că Terim este nemulțumit de modul în care elevii săi pun în practică ceea ce li se cere.

Terim a avut o discuție inclusiv cu Olimpiu Moruțan și i-a solicitat să fie mai incisiv în atac și să șuteze mai mult la poartă.

”Fatih Terim a avut o întâlnire cu Olimpiu Moruțan și i-a cerut să-și crească eficacitatea în fața porții adverse și să șuteze mai mult. Tânărul jucător nu a reușit să înscrie în cele cinci meciuri în tricoul lui Galatasaray, în care a reușit doar un assist. Moruțan este anunțat în primul 11, duminică, cu Goztepe”, a scris sporx.com.

Urmăriți Impact.ro și pe