Ce a scris presa din Italia despre jucătorii români de la Galatasaray. ”Rareori e periculos”

Nicu Stan 17.09.2021, 14:16

Primul meci al celor de la Galatasaray din grupele Europa League a avut loc contra formației italiene Lazio, meci terminat cu scorul de 1-0. Antrenorul Galateiy, Fatih Terim, i-a introdus pe Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan încă de la începutul meciului, iar cei doi nu l-au dezamăgit chiar dacă nu au marcat.

Jurnaliștii italieni au scris despre jucătorii de la Galatasaray, Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău. Ce note au primit cei doi români

Chiar dacă nu au marcat pentru Galatasaray, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost cei mai periculoși jucători din echipă. Dacă Fatih Terim a fost mulțumit de prestația lor, în contextul în care partida s-a terminat cu 1 la 0 în favoarea turcilor, în urma unui autogol, nu la fel de mulțumiți au fost italienii, care le-au analizat jocul celor doi români.

Astfel, Calcio mercato l-a notat pe Olimpiu Moruțan cu nota 6 pentru prestația lui în Galatasaray-Lazio, chiar dacă fostul jucător al FCSB-ului a contribuit oarecum la autogolul lui Strakosha, iar Alexandru Cicâldău a văzut 5.5, în contextul în care a amenințat constant poarta italienilor.

Fatih Terim, antrenorul formatiei Galatasaray
Fatih Terim, antrenorul formatiei Galatasaray

Care a fost cel mai bun jucător al turcilor

Jucătorul lui Galatasaray care a primit cea mai mai mare notă din partea publicației italiene a fost Dervişoglu, repectiv 6.5, obținută pentru: ”multe sacrificii și multă mișcare pentru a crea spațiu pentru mijlocași”.

”Moruțan, 6: scutură bara transversală în minutul 23 cu un șut foarte puternic. În ciuda unor erori, prestația sa este suficientă. Cicaldau, 5.5: mătură mult terenul, dar rareori este periculos”, a fost remarca jurnaliștilor sportivi din Italia.

O altă publicație le-a dat românilor notă maximă

Pe de altă parte, tuttomercatoweb a vorbit frumos despre românii lui Fatih Terim, ambii primind nota 6.5, cea mai mare din întreaga echipă a lui Galatasaray.

”Moruțan, 6.5: Românul a fost capabil să pună o presiune constantă asupra întregii apărări a lui Lazio. Prima dată a lovit bara transversală a lui Strakosha, care era bătut, iar apoi a pus mingea în careu la faza în care portarul biancocelestilor a făcut eroarea decisivă.

Cicâldău, mereu la locul și momentul potrivit

Cicâldău, 6.5: Are capacitatea de a fi mereu găsit la locul și momentul potrivit. I-a lipsit doar golul pentru o prestație extraordinară, dar Strakosha a fost cel care s-a opus, iar apoi i-au lipsit câțiva centimetri”, scriu jurnaliștii de la tuttomercatoweb.

Scandal în fotbalul românesc

Pe de altă parte, înfrângerea CFR Cluj de către Jablonec, din Conference League, a adus un adevărat scandal în fotbalul românesc. Dan Petrescu este de părere că pentru eșecul înregistrat de el este de vină Marius Șumudică, care a stricat multe la CFR Cluj.

La rândul lui, Marius Șumudică îl persiflează pe Dan Petrescu și spune că CFR a mâncat bătaie de la o echipă aflată pe locul 11 în Cehia.

Urmăriți Impact.ro și pe