Transalpina din Apuseni va fi gata în doar doi ani. Imagini spectaculoase

Stan Filon 24.09.2020, 13:10
Transalpina din Apuseni va fi gata în doar doi ani. Imagini spectaculoase

România este recunoscută în Europa pentru frumusețile ei naturale și sălbatice. Transalpina din Apuseni este una dintre cele mai frumoase trasee din România, dar puțini au acces, deoarece infrastructura este una anevoioasă.

Infrastructura de pe Transalpina din Apuseni se va moderniza în următorii 2 ani

Transalpina și Transfăgărășanul sunt două trasee unice în lume, care i-au impresionat în ultimii ani și pe mulți dintre turiștii străini. Traseul superb din Apuseni va fi accesibil mult mai ușor pentru toți românii, însă acest lucru s-ar putea întâmpla de-abia este doi ani.

În momentul de față se modernizează „Transalpina de Apuseni”, iar în 2 ani se preconizează că va fi gata. Drumul, pe o lungime de aproape 80 de kilometri, va străbate Munții Carpați de la est la vest. Traseul are mai exact 78,5 kilometri, și va crea acces la destinații turistice importante, până acum inaccesibile.

Infrastructura de pe Transalpina din Apuseni se va moderniza în următorii 2 ani
Infrastructura de pe Transalpina din Apuseni se va moderniza în următorii 2 ani

Drumul va avea 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete și 21 de stații de autobuz

După lucrările de amenajare, drumul va avea 6.700 de metri pătrați de piste de biciclete, 21 de stații de autobuz, 12.610 de metri pătrați de trotuare, 14 poduri noi și aproximativ 200 de podețe. De asemenea, lucrarea presupune peste 23 de kilometri de fundații adâncite, ziduri de sprijin și peste 73 de kilometri de șanțuri de beton, potrivit ziare.com.

Infrastructura va fi o adevărată binecuvântare pentru economia din acea zonă, deoarece turiștii vor da năvală să vadă frumusețile naturii. Traseul va lega orașul Abrud de municipiul Aiud, cât și de Autostrada Sebeș-Turda. Frumusețea drumului este indubitabilă, fiindcă va străbate culmi de peste 1000 de metri, pline de păduri, chei și poienițe.

Așadar, turiștii din întreaga lume vor putea vizita frumusețile naturii din România. În prezent, drumul poate fi parcurs doar cu o mașină de teren.

Frumusețile locului vor putea fi mult mai accsibile tuturor, precum Cheile Mânăstirii, Cheile Geogelului, Cheile Râmețului, numeroase zone care oferă priveliști până spre Retezat, Sureanu sau Muntele Mare.

De asemenea, în această regiune, se află Pădurea Sloboda, o rezervație naturală pe o suprafață de 20 de hectare, plină cu vegetație forestieră, alcătuită din specii de stejar, carpen și conifere.