VIDEO Iarnă de luna mai: Zăpadă de patru metri pe Transalpina

Iorgu Ianusi 09.05.2019, 16:03
VIDEO Iarnă de luna mai: Zăpadă de patru metri pe Transalpina

Pe Transalpina se intervine cu utilaje de deszăpezire. Stratul de zăpadă a ajuns de pantru metri. Acolo sunt detașați angajați de la Direcția Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova.

Tronsonul cel mai afectat de ninsoare este Rânca-Obârşia Lotrului. Acolo e nevoie de utilaje pentru îndepărtarea nămeților și pentru ca circulația să fie reluată cât mai curând.

„Lucrăm la deszăpezire, ca să redeschidem tronsonul de drum între Rânca şi Obârşia Lotrului, unde stratul de zăpadă este de patru metri. Am ajuns cu deszăpezirea la vârful Urdele, cel mai înalt punct al unui drum naţional din România. Se acţionează cu două utilaje şi cu autofreze. Este zăpadă acumulată pe toată perioada iernii şi în zonă a nins foarte mult. Ultima ninsoare a fost în 1 mai şi atunci s-a depus un strat de cel puţin 70 de centimetri.” Cristi Tudor, purtător de cuvânt DRDP Craiova

Transalpina, blocată din octombrie

Stratul de zăpadă care ajunge și la patru metru s-a acumulat din iarnă. Intervenția este de durată din cauza cantității mari. Nămeții sunt mai înalți decât utilajele folosite de muncitori. Ultima ninsoare în zonă a fost în 1 mai și aceasta s-a adăugat straturilor depuse în ultimele luni. Din acest motiv, nu se știe când ar putea fi redeschis circulației acest drum.

„Momentan nu putem spune o dată de reluare a circulaţiei până nu asigurăm toate condiţiile necesare. Vom anunţa însă în timp util când se va relua circulaţia pe Transalpina.” Cristi Tudor, purtător de cuvânt DRDP Craiova

Traficul pe Transalpina a fost blocat din octombrie 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=gpStyLr41U4
Ce s-a întâmplat cu celebra trupă Trident?
Urmăriți Impact.ro și pe