Traian Băsescu s-a dezlănțuit în direct la TV. ”Eu o bat pe Firea”. Cum s-a ajuns aici

Andrei Cezar 30.07.2020, 11:06
Traian Băsescu s-a dezlănțuit în direct la TV. ”Eu o bat pe Firea”. Cum s-a ajuns aici

Traian Băsescu a declarat că ar fi dispus să candideze pentru fotoliul de primar al Capitalei, dacă alianța dreptei, care îl susține pe Nicușor Dan, nu va include și PMP în calculele sale pentru Consiliul General al Municipiului București. Rațiunea candidaturii este de a salvva Partidul Mișcarea Populară. Băsescu este de părere că o va învinge fără probleme pe Gabriela Firea.

Traian Băsescu, dezlănțuit la TV

Fostul președinte al României va candida la primăria Capitalei, dacă PNL și PMP nu ajung la o înțelegere privind o candidatură comună la Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

„Am fost adeptul şi promotorul ideii – dreapta să meargă cu Nicuşor Dan. Dar asta înseamna să mergem măcar într-o alianţă politică. Da, îl susţineţi pe Nicuşor, dar la Consiliul General nu avem liste comune.

Decizia mea este să avem o discuţie serioasă în PMP. În cazul în care nu se realizează o alianţă, să candidez pentru PMP. Garantez partidului un scor acceptabil pentru Bucureşti”, declara marți, Traian Băsescu.

Europarlamentarul este deranjat de faptul că în alianța dreptei, PMP ar trebui să-l susțină pe Nicușor Dan la primăria Capitalei, în schimb pe listele pentru Consiliul General al Municipiului București să nu fie inclus niciun membru al Partidului Mișcarea Populară.

„Sunt hotărât să intru în această competiţie dacă USR şi PNL vor considera că pot să batjocorească PMP-ul, adică să-i spună votaţi-mi-l pe Nicuşor, dar noi nu discutăm cu voi. Nu poţi să nu faci liste comune la Consiliu.

Dacă nu vor face acest lucru, mă voi considera dezlegat de obligaţia de a fi lacheu. Cum adică vii şi îmi spui… Cum e posibil să îi spui unui partid care are 10 la sută în Bucureşti: îmi susţii candidatul, dar eu nu te vreau pe liste?”, a mai afirmat Băsescu.

Traian Băsescu s-a dezlănțuit în direct la TV. ”Eu o bat pe Firea”. Cum s-a ajuns aici
Traian Băsescu s-a dezlănțuit în direct la TV. ”Eu o bat pe Firea”. Cum s-a ajuns aici

Traian Băsescu este sigur de o victorie în fața Gabrielei Firea

Potrivit analizei făcute de fostul președinte, Dan Barna ar dori să submineze candidatura lui Nicușor Dan prin refuzul de a coopta PMP în alianța dreptei. În ceea ce privește bătălia pentru fotoliul de primar al Capitalei, Băsescu se declară extrem de optimist în privința confruntării cu Gabriela Firea, nu însă și cu Nicușor Dan.

„Nu, omule, pe Firea o bat eu, cu Nicușor e mai greu. Sunt de acord că intrarea mea în competiție i-ar diminua șansele lui Nicușor. Sunt gata să renunț la confortul mandatului de la Bruxelles pentru a continua ce am mai făcut prin București” a declarat Traian Băsescu pentru Realitatea Plus.

În urmă cu două zile, europarlamentarul a afirmat că i-ar plăcea o confruntare pentru primăriea Capitalei cu actualul edil, Gabriela Firea, și cu fostul premier, Victor Ponta, pentru că ”nici unul, nici altul nu cunoaște Bucureștiul”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI