Traian Băsescu a spus pe cine va vota în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Alegere neașteptată

Redacția IMPACT 14.11.2019, 10:55
Traian Băsescu a spus pe cine va vota în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Alegere neașteptată

Traian Băsescu, fostul președinte al României a comentat cu privire la cele două conferințe de presă susșinute aseară de cei doi candidați la alegerile prezindețiale, Klaus Iohannis, respectiv Viorica Dăncilă.

Traian Băsescu a spus că nu este de acord cu decizia președintelui în exercițiu de a evita o confruntare directă cu contracandidatul său întrucât românii își doresc să îi conducă un lider curajos, care să accepte provocări, după transmitea acesta într-o emisiune televizată.

”E nevoie să faci măcar una-două întâlniri în turul doi. Trebuia şi în primul tur. Iohannis nu are practic adversar, dar pentru consolidarea imaginii dânsului de politician care e deasupra doamnei Dăncilă, îi prindea foarte bine o demonstraţie publică. Dacă aş fi fost în locul lui Iohannis, făceam 10 dezbateri”, a declarat Traian Băsescu, potrivit gandul.info.

Fostul președinte al României a criticat aspru strategia de campanie electorală a lui Klaus Iohannis de-a lungul acestor alegeri prezidențiale. Traian Băsescu spune că nu i se pare în regulă să existe o lipsa a dezbaterilor electorale între cei doi aspiranți pentru noul mandat de președinte.

„Explicaţia oficială, a PNL şi a lui Iohannis, nu ţine. Cu poporul te întâlneşti mult mai bine la televizor. La o întâlnire directă te vezi cu maxim 2000 de oameni, televiziunea pătrunde la câteva milioane”, a declarat Băsescu marţi seară, la B1 Tv.

Cu cine va vota Traian Băsescu în turul doi?

În ciuda faptului că nu vede cu ochi buni decizia actualului președinte în funcție de a nu participa la o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, Traian Băsescu spune că totuși votul său va merge către Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis rămâne totuși favoritul în ochii fostului președinte al statului, Traian Băsescu. Foto: europafm.ro
Klaus Iohannis rămâne totuși favoritul în ochii fostului președinte al statului, Traian Băsescu. Foto: europafm.ro

”E o tehnică de prezervare a diferenţei, dar ar putea să genereze o reţinere a multor oameni să meargă la vot, pentru că orice român îşi doreşte un preşedinte curajos, care se duce să-şi înfrunte competitorul. Eu aşa cred”, a mai declarat Băsescu.

”Garantez că preşedintele Iohannis are votul meu, dar acest refuz de a avea măcar o întâlnire cu Dăncilă nu e cea mai bună soluţie”, a concluzionat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe