Previziuni pe scena politică. Cine este singurul câștigător, în opinia lui Traian Băsescu, dacă pică guvernul Dăncilă

Ciprian Ioana 10.10.2019, 12:18
Previziuni pe scena politică. Cine este singurul câștigător, în opinia lui Traian Băsescu, dacă pică guvernul Dăncilă

Se fac scenarii în arena politică înainte de votul din Parlament de la moțiunea de cenzură. Fostul președinte Traian Băsescu a făcut mai multe previziuni și a spus cine crede că e principalul câștigător în cazul în care Guvernul Dăncilă pică.

Traian Băsescu crede că votul privind moțiunea de cenzură va deschide calea unei instabilități politice în România. Fostul președinte remarcă faptul că demersul opoziției e supus la vot în Parlament cu doar două zile înainte de începerea campaniei electorale pentru prezidențiale.

Totuși, chiar dacă liberalii și-ar dori să ajungă la putere, Traian Băsescu nu crede în șansele lui Ludovic Orban de a ajunge premier. În toată această luptă politică, însă, ar exista un mare câștigător.

Traian Băsescu: “Previzibilă este o cădere a Guvernului”

Traian Băsescu, despre candidatura lui Alexandru Cumpănașu la prezidențiale

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat evoluțiile de pe scena politică din România în aceste zile. Fostul președinte crede că singurul câștigător, dacă pică Guvernul Dăncilă, este liderul Pro România, Victor Ponta.

Fostul premier ar încerca să formeze o majoritate alături de PSD, ALDE și „contra cost” UDMR.

„Moţiunea de cenzură de joi va fi momentul de început a unei perioade de instabilitate politică. Alături de PNL şi PMP, USR, dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis. Ce va fi joi la votul pentru moţiune? Previzibilă este o cădere a guvernului. Va fi ziua lui Şică Mandolină şi a lui Iohannis. Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic. În realitate, marele câştigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porţile nogocierii pentru punerea sub control a PSD – ului”, a spus Victor Ponta.

Traian Băsescu crede în câteva scenarii în cazul în care votul la moțiunea de cenzură îi este defavorabil Guvernului:

  • – Guvernul cade ;
  • – Ponta iese întărit din această moţiune şi cu aliura de lider al stângii ;
  • – Ludovic Orban nu va fi desemnat premier ;
  • – Primul guvern nu trece de votul Parlamentului ;
  • – Al doilea guvern nu va fi niciodata supus votului pentru că Parlamentul nu-l va programa ;
  • – Nu se vor îndeplini condiţiile Constituţionale pentru declanşarea alegerilor anticipate ;
  • – Doamna Dăncilă rămâne premier interimar până după alegerile prezidenţiale