Traian Băsescu a provocat un accident. Fostul președinte s-a prezentat singur la Poliție

Iancu Andreea 22.05.2022, 18:22
Traian Băsescu a provocat un accident. Fostul președinte s-a prezentat singur la Poliție

Traian Băsescu a fost implicat într-un accident rutier, duminică, în jurul orei 10:30. Fostul șef al statului a ales să se prezinte singur la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere. Oficialul a declarat ce s-a întâmplat.

Traian Băsescu a provocat un accident rutier

Fostul președinte al României a fost protagonistul unui accident rutier, astăzi, în timpul unei manevre de viraj. Traian Băsescu a lovit cu oglinda autoturismului o altă oglindă a unui autovehicul parcat. Fostul politician a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. Accidentul a avut loc pe strada Alecu Russo, în apropiere de Piaţa Spaniei.

Traian Băsescu are la activ alte două accidente de circulație. În 2008, înainte cu o zi de summitul NATO, a lovit mașina care oprise în fața lui, accidentul având loc pe bulevardul Regina Elisabeta. Cinci ani mai târziu, el a fost implicat într-un accident asemănător în zona Otopeni.

Traian Basescu a provocat un accident. Fostul presedinte s-a prezentat singur la Politie
Fostul președinte al României a fost protagonistul unui accident rutier

Primele declarații ale fostului președinte, după incident

După ce a acroșat oglinda mașinii parcate, Traian Băsescu a lăsat un bilet pe parbrizul mașinii, prin care își cerea scuze pentru neplăcere. Acesta a lăsat un număr de telefon pentru proprietarul mașinii să îl contacteze pentru a rezolva formalitățile unei înțelegeri amiabile. Ulterior, fostul lider de stat s-a prezentat la Brigada Rutieră la Biroul de Accidente Ușoare ca să raporteze accidentul. Conform legii, era obligat să se prezinte în maximum 24 de ore.

„Ce să se întâmple, am acroșat un semafor cu oglinda și am rupt-o.”, a declarat Traian Băsescu, potrivit stirileprotv.ro, deși polițiștii rutieri au menționat că fostul șef de stat a acroșat, de fapt, oglinda unei mașini.

Ce amendă riscă Traian Băsescu în urma accidentului

Fostul președinte al României riscă să primească o sancțiune de 3 puncte de penalizare și ar putea primi o amendă de 590 de lei, dar numai după ce victima acestui accident ușor se va prezenta și ea la Biroul de Accidente Ușoare. Avocatul Cuculis a explicat că Traian Băsescu a procedat corect în cazul incidentului, alegând să raporteze accidentul.

„El a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași nr de telefon şi asigurare ești pasibil de a avea permisul suspendat. El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la 3 puncte de amendă, deci câteva sute de lei. Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție”, a spus avocatul Adrian Cuculis, conform antena3.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...