Tragedie în Covasna, după ce un copil de 8 ani a fost atacat de un urs iar apoi a ajuns la spital

Elena Avramescu 06.07.2021, 17:03
Tragedie în Covasna, după ce un copil de 8 ani a fost atacat de un urs iar apoi a ajuns la spital

Copil de 8 ani, atacat de un urs. Un copil de doar 8 ani a fost atacat, în decursul acestei dimineți, de un urs pe o uliţă din localitatea Ghelinţa, judeţul Covasna. Imediat după, acesta a fost transportat la spital pentru investigaţii medicale.

Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs

Astfel că primarul comunei Ghelinţa, Ilyes Botond Janos, a spus că, din fericire, copilul nu a fost rănit grav, dar cu toate acestea incidentul ar fi putut avea un final dramatic.

Din fericire nu e grav, dar să vă gândiţi că ursul a intrat în localitate aproape în mijlocul zilei şi a traversat toată comuna de la un capăt la altul, aproximativ 5 kilometri. A prins copilaşul pe o uliţă din mijlocul comunei. S-a întâmplat în jurul orei 10,00, copilul se juca pe drum, când a venit ursul şi l-a lovit. Copilul a ajuns la spital, s-a ales cu o lovitură şi cu o sperietură. (…) Vă daţi seama, a trecut pe lângă grădiniţă, şcoală, primărie, avem o grămadă de înregistrări în care se vede ursul, care nu e tocmai mic, a declarat primarul Ilyes Botond Janos.

Un copil de 8 ani a fost atacat de un urs
Urs Covasna

Primarul a mai spus că a solicitat intervenţia Jandarmeriei pentru alungarea animalului.

Am reuşit să îl alungăm, a intrat în pădure. Am chemat jandarmii, am cerut RO-ALERT pentru zonă, dar nu avem nimic în mâna noastră ca să ne apărăm. Aşteptăm să ne ajute jandarmii.

În decursul lunii trecute, doi bărbaţi din judeţul Covasna au ajuns la spital după ce au fost atacaţi de urşi, unul în localitatea Zagon, iar cel de-al doilea între staţiunea Şugaş Băi şi municipiul Sfântu Gheorghe.

Un urs a încercat să intre într-o casă din Vatra Dornei

Totul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână, în noaptea de vineri spre sâmbăta, când ursul a revenit la gospodăria unei femei. Se pare că după ce a pus la pământ un gard și s-a învârtit prin curte, a încercat să intre în casă, căutând porcul bine ascuns într-o anexă.

Ursul a venit la mine, peste gard, am țipat la el, dar să știți că nu s-a speriat deloc, a plecat foarte liniștit. La doamna Felicia Forfotă a vrut să intre în casă, iar urmele lăsate sunt evidente. Se văd clar pe ușă și pe geamuri urmele de la gheare, bot, salivă. Femeia aflată în casă cu mama la pat și fiul ei țipa și nu știa ce să facă. Întreb autoritățile ce se întâmpla dacă femeia din casă credea că este un om și ieșea afară, dând nas în nas cu ursul? a declarat doctorul veterinar Petrea Dulgheru, vecin cu femeia vizitată de urs.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...