Primele imagini cu stadionul din Sfântu Gheorghe: „Va fi o perlă a orașului. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro”

Marian Cărăvan 29.10.2020, 13:20
Primele imagini cu stadionul din Sfântu Gheorghe: „Va fi o perlă a orașului. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro”

Infrastructura sportului românesc e pe noi coordonate. În această perioadă se lucrează la un nou stadion în România. De acesta va beneficia una dintre formațiile angrenate în Liga 1 de fotbal. Stadionul pe care va juca Sepsi Sfântu Gheorghe face parte din avalanșa de proiecte care au apărut în ultima perioadă pentru construirea unor stadioane și săli de sport noi.

Stadionul din Sfântu Gheorghe, o perlă a orașului

În ultimii ani s-au ridicat câteva stadioane moderne, sunt aproape de finalizare arenele pentru EURO 2020, iar în lucru se află un nou stadion de care va beneficia o prim-divizionară. Stadionul pe care va juca Sepsi Sfântu Gheorghe face parte din avalanșa de proiecte care au apărut în ultima perioadă pentru construirea unor stadioane și săli de sport noi. Noul stadion al echipei Sepsi se construiește cu fonduri oferite în special de guvernul de la Budapesta.

Șefii lui Sepsi au dezvăluit cum au reușit să obțină finanțarea de peste 20 de milioane de euro din partea Guvernului de la Budapesta, bani necesari ridicării noii arene.

„Suntem în relații foarte bune cu Academia Puskas. Așa am aflat că putem depune proiecte la Guvernul Ungariei. Ne-am gândit să depunem și noi proiect. Iată că s-a aprobat! Va fi o perlă a orașului Sfântu Gheorghe. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro”, a explicat Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi.

Stadionul din Sfântu Gheorghe a intrat în ultima fază a construcției. Dacă lucrările decurg conform planului, Sepsi ar putea beneficia de noua arenă începând cu sezonul 2021-2022. Pentru inaugurare se preconizează un miniturneu, iar prima pe lista invitatelor e formația slovacă Dunajska Streda.

Sepsi Arena va fi o perla a orasului Sfantu Gheorghe
Sepsi Arena va fi o perla a orasului Sfantu Gheorghe

Ce cuprinde noul stadion din Sfântu Gheorghe

Noul stadion care se construiește în România, la Sfântu Gheorghe, va avea o capacitate de 8.400 de locuri. Dacă nu intervine nimic în procesul de execuție a lucrărilor, în luna mai 2021 am putea asista la inaugurarea arenei echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, ce se construiește cu fonduri venite în special din Ungaria, de la guvernul maghiar.

Stadionul echipei Sepsi va fi o arenă de Categoria UEFA 4, cu o capacitate de 8.400 de locuri.

Pe noul stadion din Sfântu Gheorghe vor fi amplasate 10 cabine pentru comentatori. Transmisia TV a meciurilor va putea fi făcută cu până la 18 camere. Alte detalii tehnice ale noului stadion al echipei Sepsi: gazon hibrid cu încălzire și drenaj; 144 de proiectoare vor fi montate pentru nocturnă (nocturnă Philips de ultimă generație); 4200 m cablu triax va fi desfăşurat în infrastructură; 22 de locuri de parcare pentru autocare.

Sepsi Sfântu Gheorghe a disputat în acest an finala Cupei României, pierdută cu 0-1 în fața celor de la FCSB.

Urmăriți Impact.ro și pe