Tragedie în Barcelona. Mai mulţi români, printre care şi copii, au murit într-un incendiu cutremurător

Beatrice Dumitru 30.11.2021, 15:17
Tragedie în Barcelona. Mai mulţi români, printre care şi copii, au murit într-un incendiu cutremurător

Patru persoane, dintre care doi minori, au murit într-un incendiu izbucnit în sucursala unei bănci din Barcelona. Persoanele decedate erau de naționalitate română, potrivit autorităților catalane. Deocamdată, nu se cunosc motivele care au provocat incendiul.

Români morți într-un incendiu la Barcelona

Incendiul a izbucnit în zorii zilei, în jurul orei 5:30 dimineața, potrivit pompierilor. În interiorul clădirii se aflau opt persoane de naționalitate română, patru dintre acestea fiind intoxicate cu fum, iar patru decedate. Una dintre victime este o femeie din România, iar celelelate trei sunt soțul de origine pakistaneză și cei doi copii ai lor, în vârstă de un an și trei ani, scrie El  Mundo.

Clădirea în care a izbucnit incendiul este un birou al unei bănci, abandonată înainte de declanșarea  pandemiei de coronavirus. Deocamdată nu se cunosc motivele care au provocat incendiul, dar cercetările se concentrează pe un posibil scurtcircuit, provocat de o improvizație.

Familia decedată locuia în clădire de un an

Locul a fost ocupat de mai multe persoane din 2019, apărând mai multe probleme de conviețuire, confirmate de ministrul catalan de Interne, Joan Ignasi Elena. Sosit la fața locului, acesta a explicat că înainte cu câteva ore de tragedie a existat un conflict între cei care locuiau în acea clădire dezafectată, dar nu există „nicio dovadă că această dispută ar putea avea legătură cu incendiul”.

Familia decedată locuia în clădire de un an și își câștiga existența prin colectarea și vânzarea de fier vechi. Vecinii au povestit că la izbucnirea incendiului, persoanele din clădire au încercat să spargă geamurile pentru a se salva, dar nu au reușit.  Primarul Barcelonei, Ada Colau, a declarat că familia provenea dintr-un mediu sărac, iar serviciile sociale municipale i-a ajutat pe cei patru să aibă hrană, acces la servicii medicale, iar copiii să fie înscriși la o școală.

Acesta nu este primul incendiu care izbucnește într-o clădire dezafectată. În decembrie 2020, patru persoane au fost ucise după ce un incendiu a devastat un complex industrial din apropierea Barcelonei, ocupat ilegal de migranți africani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...