Imagini cumplite de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti. Ministrul interimar al Sănătăţii, după incendiu: „E un sistem hiper solicitat”

Stan Filon 11.11.2021, 09:59

Au apărut primele imagini de la tragedia petrecută joi dimineața la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, unde un salon s-a făcut scrum. Doi pacienți bolnavi de coronavirus au murit în timpul incendiului care a mistuit tot salonul în doar câteva minute.

Au apărut imagini cumplite de la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti

La ora 4 dimineața a fost dată alarma la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, unde sunt internați pacienți cu coronavirus. Focul s-a extins rapid în tot saonul, iar în câteva minute a cuprins întreg salonul unde se aflau pacienți bolnavi de coronavirus.

Pompierii au intervenit de urgență și au ajuns la fața locului în doar câteva minute, însă era deja prea târziu pentru doi pacienți, care au decedat în indenciu. O infrmieră s-a ales cu arsuri grave la mâini și a fost trimisă de urgență la un spital din București. Victimele sunt doi pacienți de 74, respectiv 75 de ani. 18 pacienți au fost evacuați, de personalul medical și de pompierii ssiți la fața locului.

Au aparut imagini cumplite de la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti
Au aparut imagini cumplite de la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti

Flăcările au mistuit totul în cale, în doar câteva minute

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că nu este cunoscută în acest moment cauza de la care a pornit incendiul, mai ales că secția respectivă a fost renovată recent și avea autorizație ISU. Cu toate acestea, recunoaște că sistemul sanitar românesc din această perioadă este foarte solicitat, astfel că incendiul poate fi din cauza suprasolicitării aparatelor din salon.

”Evenimentul nedorit a avut loc după ora 4, s-a activat plan roșu de intervenție, inclusiv din Prahova. Focul a fost stins foarte repede, dar din păcate două persoane au decedat, urmează evident ca o anchetă care va fi și de altă natură să stabilească motivele și cauzele. 15 pacienți au fost transmiși la SJ Ploiești pentru a fi evaluați. Infirmiera care era în salon respectiv este transferată la Floreasca având arsuri. Vedem după evaluare, evident va fi internată și tratată la Ploiești. Nu există informații cu privire la probleme legate de oxigen, ancheta penală va stabili ca în celelalte cazuri. Vorbim de o secție renovată care avea și autorizație de la ISU, dar informația trebuie verificată. Tot sistemul sanitar românesc e hiper solicitat, saturat”, a transmis Cseke Attila.

Care ar putea fi cauza incendiului

Între timp, au apărut și primele fotografii de la fața locului, din care se vede cu ochiul liber dezastrul făcut de flăcări. Din mobilierul aflat în secția respectivă nu a rămas mai nimic, iar pereții au fost înnegriți de flăcări și de fum, după cum puteți vedea în Galeria Foto.

Managerul spitalului Movila, Bogdan Nica, spune că secția era renovată și instalația electrică verificată. „Nu de la instalația de oxigen se pare că s-a produs nenorocirea, fie de la un pulsoximetru, fie la pat s-a produs o scânteie. O scânteie între pat și parchet, se întâmplă, e un risc asumat. Orice mică scânteie sau spontan se poate aprinde oxigenul”, a explicat el.

Procurorii au deschis un dosar de omor din culpă, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, unde au decedat doi pacienți.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...