Tragedie fără margini în lumea sportului. A murit chiar pe terenul de fotbal

Mihnea Tălău 24.04.2023, 21:54
Tragedie fără margini în lumea sportului. A murit chiar pe terenul de fotbal

Un tânăr fotbalist a murit în urma unei coliziuni groaznice pe teren în timpul unui meci de fotbal australian de categoria A din Australia de Sud. Antonio Loiacono, 20 de ani, jucător la clubului de fotbal Birdwood, a suferit răni grave în urma unei coliziuni în ultimul sfert de oră al unui meci în care a evoluat sâmbătă seara.

Ciocnirea cu un adversar i-a produs decesul

El a fost tratat la fața locului înainte de a fi transportat cu avionul la Royal Adelaide Hospital. Un membru al familiei a declarat că fotbalistul a murit. Acesta a declarat că Loiacono a fost lovit la pământ în urma unei ciocniri cu un adversar, ceea ce a făcut ca inima lui să se oprească timp de aproximativ 30 de minute înainte de a fi resuscitat și în cele din urmă a murit. Aceștia au declarat că Loiacono avea un istoric de „prea multe” contuzii și că nu ar fi trebuit să joace fotbal.

Paramedicii l-au resuscitat pe Loiacono, dar acesta a fost deconectat de la aparate la aproximativ 24 de ore după ce a suferit rănile, fiind înconjurat de părinții, fratele și prietena sa când a murit, potrivit membrului familiei.

Jucătorul de categoria A juca pentru Birdwood împotriva lui Gumeracha în Hills Football League.

Antonio Loiacono cu prietena sa

Australia deplânge moartea sportivului

Liga australiană a declarat că: „oferă familiei și clubului tot sprijinul posibil”.

Loiacono a fost un fotbalist vedetă și a reprezentat anterior echipa Under 18 a lui Norwood în 2019.

De asemenea, el a jucat și pentru Waikerie în Liga de fotbal Riverland în sezonul trecut.

Fratele sportivului, Jack Loiacono, a împărtășit amintiri emoționante pe Facebook, spunând că cuvintele nu pot descrie durerea pe care o simte.

 „Antonio a fost cealaltă jumătate a mea, cel mai bun prieten al meu și persoana pe care o admir cel mai mult Cuvintele nu pot descrie durerea pe care o simțim cu toții, ești iubit de atât de mulți. Vei fi mereu în inima mea și voi vorbi cu tine în fiecare zi”, a spus Jack.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...