Reacția lui Novak Djokovic imediat după ce a fost desemnat campion la Australian Open. Tenismenul l-a învins pe Stefanos Tsitsipas

Ionuț Vieru, Badea Violeta 29.01.2023, 20:25
Reacția lui Novak Djokovic imediat după ce a fost desemnat campion la Australian Open. Tenismenul l-a învins pe Stefanos Tsitsipas

Novak Djokovic este marele câștigător Australian Open 2023. Sârbul a reușit să-l înfrângă pe Stefanos Tsitsipas, iar de luni va fi noul lider ATP. Djokovic are acum 22 de titluri în palmares, egalându-l astfel pe marele său rival și prieten, Rafael Nadal.

Novak Djokovic a câștigat Australian Open 2023

UPDATE duminică, 29 ianuarie, ora 20:25. Imediat ce l-a învins pe Tsitsipas, jucătorul sârb a mers în tribune pentru a sărbători, cu familia și staff-ul tehnic. Acolo, după îmbrățișări, Novak Djokovic a căzut la pământ și a izbucnit în lacrimi timp de câteva minute.

– Știre inițială –

Djokovic a participat în total la 33 de finale Grand Slam, dintre care a câștigat 22, în timp ce adversarul său din finală, Stefanos Tsitsipas, rămâne fără Grand Slam câștigat. Acesta fusese foarte aproape de victorie în anul 2021, la Roland Garros, acolo unde a pierdut tot în fața lui Djokovic.

Novak Djokovic a câștigat pentru a zecea oară Australian Open, câștigând finala cu Stefanos Tsitsipas în minimum de seturi, 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5). De asemenea, a ajuns la 28 de victorii consecutive la turneul de la Melbourne.

Totodată, cu punctul obținute din această victorie, sârbul devine din nou numărul 1 mondial în tenisul masculin. A depășit bariera de 7.000 de puncte, pe locul 2 aflându-se Carlos Alcaraz, cu 6.730 de puncte, iar pe locul 3 Tsitsipas, cu 6.195 de puncte.

Nole a dominat primul set cu un break reușit, 3-1, însă al doilea set a fost mai strâns, Djokovic și Tsitsipas câștigând fiecare la serviciu. În tie-break, sârbul a câștigat 4 puncte și a avut un avantaj considerabil.

Citește și: David Popovici, peste Novak Djokovic sau bronzul de la Mondialul de Fotbal. Anunțul surprinzător venit din Balcani

Setul 3 a început cu break Tsitsipas și singurul pe care l-a reușit în acest meci. Djokovic a făcut re-break și a câștigat apoi cu propriul serviciu. Când scorul a fost 2-2, sârbul a căpătat un avantaj considerabil, având 20 de puncte la rând. Setul a fost decis în tie-break, unde Nole s-a distanțat la 5-0. Tsitsipas a recuperat, însă nu a putut răsturna scorul.

Novak Djokovic a câștigat Austrlian Open 2023
Novak Djokovic a câștigat Austrlian Open 2023

Conflict între Novak Djokovic și Goran Ivanisevic în timpul finalei Australian Open

Un conflict neașteptat a răbufnit în timpul finale Australian Open 2023 între sârb și antrenorul său croat, Goran Ivanisevic. Cu toate că Djokovic era în frunte, a fost extrem de nervos în setul al doilea, atunci când Stefanos Tsitsipas și-a ridicat nivelul de joc.

Citește și: Novak Djokovic a câştigat finala Australian Open 2023. E al zecelea trofeu obţinut de sârb la Melbourne

Nemulțumit fiind de atitudinea antrenorului său, Noel a țipat de mai multe ori la Ivanisevic. Chiar dacă acestuia nu i-a picat bine reacția sportivului, vizibil stânjenit, a ales să nu escaladeze conflictul. Novak și-a recăpătat rapid concentrarea, câștigând în cele din urmă setul secund.

Ionuț Dolănescu, dezvăluiri cutremurătoare despre ultimele clipe ale tatălui său
Urmăriți Impact.ro și pe