Tragedie fără margini în Botoșani. Un copil de 2 ani a murit sub privirile neputincioase ale tatălui său

Elena Avramescu 10.06.2022, 11:27
Tragedie fără margini în Botoșani. Un copil de 2 ani a murit sub privirile neputincioase ale tatălui său

Clipe de groază într-o familie din Flămânzi, Botoșani, după ce un băieţel în vârstă de doar doi ani a căzut într-o fântână ce era neasigurată corespunzător. Copilul a fost scos după mari încercări la suprafaţă, dar cadrele medicale nu au mai putut să facă nimic pentru a-l salva.

Un copil de 2 ani a murit într-un mod tragic

Tragedia s-a petrecut în cursul serii de miercuri, la o familie din Flămânzi. Astfel că băieţelul, care a împlinit doi ani în luna aprilie, se afla cu tatăl său în vizită la o rudă, iar la un moment dat, în timp ce adulţii vorbeau în faţa casei, copilul s-a ridicat și a început să se plimbe prin curtea interioară a gospodăriei. Nu după mult timp, acesta a ajuns în dreptul unui puţ de fântână, care avea marginea aproape de nivelul solului, așa că micuţul a profitat de ocazie și a urcat pe capacul improvizat al fântânei, care a cedat pe loc.

Astfel, băiețelul a căzut în gol, iar ceea ce i-a alertat pe cei din jur a fost zgomotul produs de capacul rupt şi de impactul cu apa. Extrem de speriați, aceştia au sărit imediat în încercarea de a-l scoate cât mai repede pe copil din apă, iar după câteva încercări, proprietarul a reuşit să aducă la suprafaţă trupul acestuia, care era inert.

Tragedie in Bucuresti. A cazut de pe un pasaj important din Capitala
Masina de ambulanta. Foto: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Tatăl acestuia a sunat rapid la serviciul 112, cerând ajutorul cadrelor medicale, iar în scurt timp, la faţa locului a ajuns un echipaj cu asistent de la Ambulanţa Flămânzi, ulterior fiind trimis de la Botoșani şi echipajul SMURD cu medic. Din nefericire însă, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața micuțului.

„Colegii de la Ambulanţă au început imediat manevrele de resuscitare, care au continuat până la sosirea echipajului cu medic. Din păcate, inima nu a mai putut fi repornită, fiind constatat decesul la faţa locului”, a declarat medicul primar în medicina de urgenţă Ramona Elena Guraliuc, şeful UPU-SMURD, potrivit monitorulbt.ro.

Imediat după, la fața locului au venit mai multe echipaje de poliţie, astfel că a fost declanşată o anchetă la faţa locului.

„Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă, fiind dispusă efectuarea autopsiei pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului”, a notat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani.

Părinții acestuia, care se află în stare de șoc, mai au doi copii acasă iar vecinii au doar păreri bune despre ei, spunând că sunt oameni foarte liniștiți, care se ocupau în permanență de copii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...