Tragedia de la Arad continuă. Tatăl întors recent din străinătate a aflat, cu stupoare, că fiica sa, ucisă și incendiată lângă un cimitir, a fost deja îngropată

Elena Avramescu 15.11.2021, 12:55
Tragedia de la Arad continuă. Tatăl întors recent din străinătate a aflat, cu stupoare, că fiica sa, ucisă și incendiată lângă un cimitir, a fost deja îngropată

Daniel Oancea, tatăl fetiței ucise și incendiate, s-a întors recent din străinătate, mai precis din Olanda, fiind țara în care s-a stabilit. În urmă cu două săptămâni a povestit pentru Impact.ro traseul ce avea să-l facă pentru întoarcerea în țară: „Peste puțin timp voi ajunge la Viena, apoi Budapesta și sper ca cel târziu în după-amiaza zilei de joi să fiu la Arad”.

Fetița ucisă și incendiată lângă un cimitir din Arad a fost îngropată

Tatăl întors din străinatate pentru a-și îngropa fetița, după ce a așteptat o săptămână pentru a-i putea lua trupul de la morgă, a aflat din presă că peste weekend, mama deja a îngropat-o, cu toate că pe rol există dosar depus pentru Substituire acord înhumare în Buzau, pe temeiul că în Arad nu aveau nicio rudă.

În plus, în opinia tatalui, mama ar trebui decazută din drepturile părintești. Acum tatăl așteaptă decizia judecătorilor și va începe demersurile de tragere la răspundere a celor care nu l-au anunțat ca să-și poată conduce copilul la cimitir, sunt informațiior transmise de avocatul Cuculis.

Daniel Oancea este extrem de supărat pe mama copilei, și a spus, în urmă cu două săptămâni,  că nici măcar nu l-a sunat pentru a-l anunța că le-a murit copilul. Acesta a vrut să-și îngroape fetița la Buzău, fiind locul său nataș, iar pentru acest lucru și-a adus toată familia din Olanda.

Ce discuție?! Femeia aia nu m-a sunat măcar să mă anunțe că ne-a murit copilul. Iar ori de câte ori am sunat-o eu nu mi-a răspuns. De aceea mă opresc direct la Arad. Voi cere autorităților să-mi permită să-mi îngrop fata, pe Antonia, la Buzău, acolo de unde mă trag. Eu așa vreau să procedez. Și mi-am adus pentru asta și mama, și restul familiei din Olanda, ca s-o îngropăm creștinește.

Vecina criminalului de la Arad, declaratii halucinante
Criminalul de la Arad

În decursul săptămânii trecute s-a făcut reconstituirea crimei, cu prezența autorului. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, Pavel Palcu, a declarat că tatăl vitreg a fost scos din arest pentru acest scop şi a fost dus pe tot traseul pe care a purtat cadavrul fetiței într-un geamantan, după ce a omorât-o în propria locuinţă.

S-a aflat că tânărul în vârstă de 23 de ani care a omorât-o pe fiica în vârstă de patru ani a concubinei sale, iar apoi i-a incendiat trupul lângă un cimitir din Arad, era drogat atunci când a comis ororile.

În plus, raportul expertizei ce a fost făcută la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice a arătat că firul de păr ce a fost găsit în mâna încleştată a fetiţei era al ei, și nu al mamei sale, iar femeia nu ar fi luat parte în niciun fel la crima comisă de concubinul ei.

Am primit raportul de expertiză de la INEC. (…) Profilul firului de păr găsit în mâna fetiţei aparţine victimei, este exclus să fi fost mama la faţa locului. Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei. Am efectuat reconstituirea, inculpatul a recunoscut şi rezultă că a fost sub influenţa drogurilor, a notat procurorul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...