Trafic rutier restricționat joi în București. Ce zonă este afectată

Beatrice Dumitru 01.09.2022, 09:39
Trafic rutier restricționat joi în București. Ce zonă este afectată

Vor exista restricții de circulație, joi, în București. Va avea loc o paradă militară, iar Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că traficul va fi restricționat într-o anumită zonă. Până la ora 13:00 și parcarea din Piaţa Constituţiei va fi rezervată.

Restricții de circulație în București

Brigada Rutieră a Capitalei a anunţat că joi va avea loc o ceremonie militară cu ocazia a împlinirii a 145 ani de la momentul când primul evreu a devenit ofiţer în Armata Română. De miercuri seară până joi, la ora 13:00, parcarea din Piaţa Constituţiei a fost rezervată pentru amenajarea zonei.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat în București între orele 10,00 şi 11,00, pe bd. Libertăţii, perimetrul cuprins între bd. Naţiunile Unite şi Calea 13 Septembrie (sensul către rond Coşbuc, fără afectarea traficului în intersecţie), precum şi perimetrul cuprins între bretea Finanţe şi bretea Parchet (sensul către bd. Naţiunile Unite), potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei,

Trafic rutier restricționat joi în București. Ce zonă este afectată
Restricții de circulație în București.

În weekend, Calea Victoriei şi șoseaua Kiseleff închise pentru mașini

În weekend, în București sunt închise Calea Victoriei şi pe şoseaua Kiseleff pentru mașini, în cadrul proiectului ”Străzi deschise”. Aceste zone devin pietonale, iar pe durata evenimentului vor fi impuse restricții de circulație pentru autovehicule. Proeictul „Străzi deschise – Bucureşti, promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, se desfășoară până pe data de 16 octombrie. Anul acesta, proiectul a fost extins și în celelalte sectoare ale Capitalei.

Anul trecut, în perioada 29 mai – 17 octombrie, șapte zone din centrul oraşului, de la Grădina Kiseleff la Dâmbovița şi de la Grădina Icoanei la Grădina Cișmigiu, au devenit pietonale, în fiecare sâmbătă și duminică. Este vorba de 34 de străzi și 11,66 km de artere.

În plus, în fiecare sector vor fi patru weekenduri cu porțiuni închise de străzi, dar cu multă muzică, sport și voie bună, cu artă în toate formele sale.

„Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...