BREAKING

Trafic feroviar blocat în Hunedoara. Un mecanic de tren a fost rănit după ce locomotiva a deraiat

Ana Anitoiu 26.05.2022, 17:52
Trafic feroviar blocat în Hunedoara. Un mecanic de tren a fost rănit după ce locomotiva a deraiat

Traficul feroviar a fost blocat pe ambele linii în Hunedoara. Un mecanic de tren a fost rănit, joi după-amiază, după ce locomotiva a deraiat între localitățile Bănița și Merișor. Autoritățile au transmis în ce stare a fost găsit bărbatul la fața locului.

Mecanicul locomotivei a fost proiectat pe geam

În urma accidentului, mecanicul locomotivei, în vârstă de 64 de ani, a fost proiectat pe geam. Când au sosit echipajele de salvare, bărbatul era conștient și cooperant. Însă, a suferit un traumatism cranio-facial, plăgi, o contuzie în regiunea frontală și mai multe escoriații.

Mecanicul locomotivei a fost evaluat la fața locului de către medicul de pe echipajul SAJ. El este transportat la UPU Petroșani pentru investigații mai amănunțite.

Trafic feroviar blocat in Hunedoara. Un mecanic de tren a fost ranit dupa ce locomotiva a deraiat
Locomotiva deraiata in Hunedoara

Salariile la CFR Călători, majorate cu 10 procente

Acest accident a avut loc la scurt timp după ce Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au semnat, joi, la sediul CFR Călători, noul Contract Colectiv de Muncă (CCM) la nivel de unitate.

Printre beneficiile prevăzute pentru cei 11.260 de angajaţi CFR Călători se numără creșterea cu 10 procente a salariilor de bază brute, precum şi acordarea tichetelor de masă în valoare de 20 de lei pentru perioada 1 iunie – 30 noiembrie. Începând de la 1 decembrie, acestea se vor acorda la valoarea maxima prevăzută de legislaţia în vigoare, dar nu mai mult de 30 lei pe tichet.

„Contractul Colectiv de Muncă promovează relaţii de muncă echitabile, un cadru normal şi legal de funcţionare a companiei, iar prin noile prevederi CCM, reprezentanţii administraţiei şi cei ai organizaţiilor sindicale reprezentative au pus accent pe stabilitate socială”, arată un comunicat.

Angajații companiei CFR Călători vor avea posibilitatea stabilirii clasei de salarizare prin negociere individuală, pe perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Muncă. Reprezentanții companiei au transmis că prin intermediul acestui contract se va asigura protecţia salariaţilor în sensul menţinerii drepturilor pe care le au în prezent: tichete de masă, ajutoare materiale pentru evenimente familiale și altele.

Reprezentanții CFR Călători, despre majorările salariale

Reprezentanţii companiei CFR Călători au transmis că aceste majorări de salarii sunt bazate pe creşterea eficienţei şi productivităţii muncii prestate, pe folosirea judicioasă a resurselor şi pe optimizarea consumurilor de materii prime şi materiale.

Totodată, conform reprezentanților companiei CFR Călători, partenerii sociali au înţeles că „diminuarea numărului şi restrângerea beneficiilor acelor categorii profesionale, este o dovadă de maturitate în negocieri”.

Administraţia CFR Călători şi organizaţiile sindicale reprezentative au stabilit ca numărul experţilor sociali să fie scăzut de la 29 la 15, cu îngheţarea salarizării la nivelul avut. Logistica necesară va fi dată în comodat organizaţiilor sindicale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...