Trafic de persoane la granița României. Zeci de migranți, înghesuiți într-un TIR, încercau să treacă vama. Traficanții au fost arestați

Elena Avramescu 07.12.2021, 10:01
Trafic de persoane la granița României. Zeci de migranți, înghesuiți într-un TIR, încercau să treacă vama. Traficanții au fost arestați

Scene incredibile în județul Timiș, după ce patru traficanți au vrut să scoată ilegal din țară mai mulți migranți. Însă aceștia au fost prinși și astfel au fost arestați preventiv. Se pare că polițiștii au intrat rapid în alertă la scurt timp după ce au observat mai multe persoane într-o parcare, ce erau ascunse în vegetație. După care au văzut cum trei bărbați au coborât dintr-o mașină și au ridicat prelata unui TIR, ca apoi migranții să poată urca în remorcă.

Trafic de persoane la granița României, cu migranți înghesuiți într-un TIR

Polițiștii au decis să urmărească TIR-ul, iar atunci când și-au dat seama că se îndreaptă către vama Nădlac, i-au oprit. Astfel că au găsit un număr de 48 de bărbați din India, Pakistan și Bangladesh.

Mai precis, oamenii legii au găsit transfugii între Giarmata și Pischia, fiind ascunși în vegetația din apropierea unei parcari, în noaptea de sâmbătă spre duminică și au așteptat să vadă ce se va întâmpla cu străinii. Imediat după, în parcare a fost zărit un autoturism cu numere de Vâlcea, care a parcat lângă un tir, de unde autoturism au coborât trei bărbați. Imediat după, doi dintre ei au mers la autotren, au desfăcut prelata și i-au lasat pe migranți să urce, iar al treilea s-a pus chiar lângă șofer.

Mașina și tirul s-au îndreptat către autostradă, fără să bănuiască că pe urmele lor se află chiar polițiștii de frontieră. Aceștia au blocat autovehicule pe autostradă, iar după aceea le-au escortat la sediul poliției de frontieră.

Trafic de persoane la granita Romaniei
Migranti la granita Romaniei

În momentul în care polițiștii au deschis prelata tirului, din remorcă au coborât 48 de migranți care veneau din India, Pakistan si Bangladesh, având vârste cuprinse între 18 și 34 de ani. În plus, 33 dintre ei aveau documente temporare emise de autoritățile române pentru solicitanții de azil.

Astfel că șoferul TIR-ului, împreună cu cei trei indivizi care i-au urcat pe migranți în remorcă, au fost arestați pentru o perioadă de 30 de zile.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră i-au reținut pe cei doi bărbați din autoturism care au facilitat urcarea migranților în automarfar, precum și pe șoferul și pasagerul camionului, toți patru fiind cetățeni români cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetari sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Cetățenii români, care au sprijinit grupul de migranți, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, iar pe numele lor, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...