2000 de migranți, salvați de poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare”

Elena Avramescu 06.12.2021, 17:28
2000 de migranți, salvați de poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare”

Poliţiştii de frontieră, membri ai echipajului navei maritime „Ştefan cel Mare”, au reușit să revină luni, în Portul Constanţa, după o amplă operaţiune de prevenire şi combatere a migraţiei care s-a desfăşurat în Marea Mediterană, timp de patru luni, timp în care au salvat peste 2.000 de migranţi aflaţi în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni.

2000 de migranți, salvați de poliţiştii de frontieră

Astfel că nava maritimă de supraveghere MAI 0201 „Ştefan cel Mare”, ce se află în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, a participat în perioada 11 august – 1 decembrie la operaţiunea comună „THEMIS”, care s-a desfăşurat la frontierele maritime externe ale UE.

Nava ‘amiral’ a Poliţiei de Frontieră Române a executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă din sudul Italiei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale tuturor statelor membre U.E. participante la misiune.

S-a avut în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la limita sudică a spaţiului comunitar, efectuarea cu operativitate a schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi un schimb eficient de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni, găsim notat într-un comunicat transmis de Garda de Coastă, potrivit Agerpres.

2000 de migranti, salvati de politistii de frontiera
2000 de migranti, salvati de politistii de frontiera

În total, poliţiştii de frontieră români au executat 20 de misiuni, însumând un total de 56 zile de patrulare, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs nu mai puțin de 11.478 mile marine.

În cadrul misiunilor desfăşurate, poliţiştii de frontieră români au salvat, transbordat şi transportat 2.082 migranţi, care se aflau în pericol pe ambarcaţiuni supraaglomerate şi de mici dimensiuni, ce navigau în Marea Mediterană şi care, ulterior, au fost predaţi autorităţilor italiene pentru efectuarea formalităţilor specifice.

Echipajul navei a fost apreciat de către parteneri datorită profesionalismului cu care a acţionat pe timpul misiunilor, seriozităţii şi implicării în munca susţinută depusă. Chiar dacă condiţiile hidrometeorologice au fost de multe ori neprielnice, toate persoanele salvate au fost aduse în siguranţă la mal, nefiind înregistrate probleme de niciun fel, au notat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]
Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...