Când se redeschid, de fapt, restaurantele în România. Data exactă

Rădulescu Valentin 05.07.2020, 09:17
Când se redeschid, de fapt, restaurantele în România. Data exactă

După o lungă perioadă în care multe localuri au fost închise, iar patronii au avut înregistrat pierderi, urmează și vremea ca acestea să intre din nou în funcțiune. Chiar dacă terasele s-au redeschis, restaurantele au rămas închise în România. Când se redeschid acestea?

Când se redeschid restaurantele?

Deși până acum s-au redeschis mai multe locuri publice, printre care și terasele, urmează în curând să se redeschidă și mult așteptatele restaurante. Potrivit Mediafax, acestea ar urma să se redeschidă de la data de 9 iulie. În acest moment sunt deschide doar terasele, care reprezintă doar o treime din piața barurilor și a restaurantelor din România. Specialiștii au spus că în ciuda eforturilor făcute de antreprenori, aproximativ 30-40% din acestea ar putea să rămâne definitiv închise.

Joi, în cadrul unei întâlniri dintre premierul Ludovic Orban și reprezentanții HoReCa, s-a stabilit formarea unei comisii alcătuită din Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, ANSVSA și reprezentanții asociaților patronale. Așadar, comisia va stabili un set de reguli cu privire la redeschiderea restaurantelor și relaxarea măsurilor în cadrul teraselor.

Când se redeschid, de fapt, restaurantele în România. Data exactă
Când se redeschid, de fapt, restaurantele în România. Data exactă

Redeschiderea restaurantelor a fost amânată

HoReCa este estimată la 3 miliarde de euro, iar de astfel include în jur de 40.000 de societăți comerciale. Potrivit unui sondaj realizat de industrie, se vor pierde 2,4 miliarde de euro din totalul cifrei de afaceri, iar din aproximativ 400.000 de angajați, 320.000 vor fi concediați din cauza crizei. Mulți așteptau redeschiderea restaurantelor, lucru ce a tot fost amânat din cauza pandemiei. Din data de 1 iunie au fost deschise doar terasele, dar cu respectarea unor reguli stricte de către proprietari.

Propunerile cu noile seturi de reguli pentru redeschiderea restaurantelor vor ajunge la premierul Ludovic Orban în acest weekend. Pe baza lor, Orban urmează să le promulge în perioada următoare. Amintim că situația pandemiei la nivelul României nu este tocmai bună, având în vedere creșterile semnificative de cazuri din ultima perioadă. De astfel, carantina și izolarea nu mai sunt obligatorii temporar.

Urmăriți Impact.ro și pe