Toți pensionarii din România sunt vizați. Când se dau banii. E anunțul momentului

Ana Anitoiu 24.11.2020, 13:09
Toți pensionarii din România sunt vizați. Când se dau banii. E anunțul momentului

Toți pensionarii din România se pot aștepta să primească mai mulți bani, în următoarea perioadă. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a făcut clarificări legate de creșterea pensiilor.

Când și cu cât vor crește pensiile

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că în ianuarie 2020, înainte de a izbucni pandemia de coronavirus, în țară, toți membrii Guvernului Orban credeau că pensiile vor fi majorate cu 40%, conform legii. Însă, în declanțării crizei sanitare, această majorare nu a mai fost posibilă.

De asemenea, ministrul Economiei a declarat că pensiile vor crește, cu peste 40%, dar nu anul acesta. Virgil Popescu a precizat că acestea vor fi majorate cu 46%, până în anul 2024.

”Pensiile le-am mărit cu 14% în acest an. E adevărat, iar am fost acuzaţi de PSD că premierul a spus la începutul anului că le vom mări cu 40%. Da, dar în ianuarie, când a declarat premierul, toţi credeam acest lucru şi îl făceam, dar a venit criza sanitară, a venit această nenorocire asupra întregii omeniri şi nu a mai fost posibil. Dar, aşa cum am promis, în 2024 pensiile vor creşte cu 46%”, a spus ministrul Economiei.

Toti pensionarii din Romania sunt vizati. Cand se dau banii
Bancnote

Ce se va întâmpla cu alocațiile copiilor și cu taxa unică

Totodată, ministrul Economiei a făcut declarații referitoare la mărirea alocațiilor copiilor. Virgil Popescu a spus că acestea vor fi dublate până în anul 2022 şi că nu au putut fi majorate cu 40%, anul acesta, din cauza crizei sanitare.

”Până în 2022 vom dubla alocaţia copiilor şi trebuie să se ştie, PNL este singurul partid care a mărit alocaţiile copiilor de-a lungul timpului. Ultima dată eram în Parlament, la Legea bugetului, dacă îmi aduc aminte, în 2018, când acel amendament al colegului meu, Robert Sigartău a fost aprobat, introdus în buget, în ciuda opoziţiei PSD şi s-au dublat alocaţiile copiilor atunci.

Acum am mărit din nou cu 20% alocaţiile copiilor şi le vom dubla până în 2022. Nu putem compara mere cu pere. Suntem într-un an în care avem o criză sanitară puternică, cheltuieli foarte mari de la bugetul de stat şi ca să faci o cheltuială, trebuie să ai un corespondent şi din venit.

Nu ai venituri în buget, trebuie să te împrumuţi, trebuie să te gândeşti să te împrumuţi astfel încât să nu deraiezi de pe şine şi să nu ajungi cu un deficit excesiv bugetar, chiar dacă la ora actuală este deficit peste tot”, a declarat, luni seară, Virgil Popescu, la Realitatea Plus.

În plus, ministrul Economiei a declarat că taxa unică nu va fi desfiinţată, aceasta reprezentând un concept liberal.

”Taxa unică rămâne, este conceptul nostru liberal şi va rămâne taxa unică. Nu veţi vedea în Codul Fiscal şi aţi văzut angajamentul ministrului Finanţelor, nu vor exista modificări sau impunerea de noi taxe. Am afirmat acest lucru şi ne vom ţine de cuvânt”, a spus Virgil Popescu.