Tot ce trebuie să ştii dacă pleci în vacanţă în Cipru. Ce condiţii au impus autorităţile pentru intrarea în ţară

Ana Anitoiu, Mihai Cheleș 27.05.2021, 18:13
Tot ce trebuie să ştii dacă pleci în vacanţă în Cipru. Ce condiţii au impus autorităţile pentru intrarea în ţară

Dacă vrei să pleci în vacanţă în Cipru trebuie să știi că autoritățile din această țară au impus noi condiții pentru intrarea românilor pe teritoriul ei, începând de joi, 27 mai. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat ce trebuie să știi înainte de a-ți face bagajul.

Ce condiţii au impus autorităţile pentru intrarea în Cipru

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, începând de joi, 27 mai, România figurează pe lista portocalie pentru autoritățile cipriote. Adică face parte din categoria țărilor cu risc mediu de infectare cu coronavirus. Astfel, regulile la intrarea în Cipru se schimbă pentru români.

Mai exact, cei care călătoresc din România în Cipru și nu au un certificat de vaccinare anti-Covid-19 pot intra pe teritoriul acestei țări doar dacă prezintă un test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu coronavirus, făcut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei. Atenție! De la această regulă fac excepție copiii cu vârsta de până la 12 ani, cărora le este permis accesul și fără test.

Tot ce trebuie sa stii daca pleci in vacanta in Cipru. Ce conditii au impus autoritatile pentru intrarea in tara
Plaja din Cipru

Excepții de la noile reguli impuse de autorităţi pentru intrarea în Cipru

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a atras atenția că membrii de familie ai cetățenilor ciprioți – soț sau soție de naționalitate străina, copiii minori și părinții acestora – precum și cetățenii străini cu rezidență în Republica Cipru pot intra pe teritoriul țării fără test molecular tip RT-PCR. Însă, aceștia trebuie să facă unul la sosire și să rămână în autoizolare până la sosirea rezultatului.

În plus, MAE a precizat că toți cei care vor să meargă în Cipru trebuie să prezinte o autorizație de călătorie completată cu 24 de ore înaintea deplasării. Documentul se obține prin intermediul portalului Cyprus Flight Pass – Application Process și include date cu privire la deținerea unui certificat de vaccinare anti-Covid-19 sau a unui test molecular tip RT-PCR cu rezultat negativ. Documentele ce demonstrează vaccinarea sau efectuarea testului pentru infecția cu coronavirus trebuie să fie prezentate autorităților cipriote, la sosirea în țară.

Ce trebuie să știe persoanele vaccinate anti-Covid-19

Ministerul Afacerilor Externe a amintit că începând de la data de 10 mai 2021, toate persoanele care au un certificat de vaccinare împotriva coronavirusului care atesta efectuarea schemei complete de vaccinare anti-Covid-19, respectiv a celor doua doze sau a dozei unice, în funcție de serul administrat, scapă de testul molecular tip RT-PCR.

Certificatul de vaccinare anti-Covid-19 trebuie să fie eliberat de autoritățile competente. Documentul ce demonstrează imunizarea împotriva coronavirusului trebuie să fie redactat în limba engleză. Cei care îl dețin scapă de stresul efectuării unui test molecular tip RT-PCR pentru depistarea infectării cu coronavirus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...