Tortura de care are parte Alexei Navalnîi în închisoare. Opozantul lui Vladimir Putin n-a mai suportat, a depus plângere

Nicu Stan, George Capoeanu 26.03.2021, 07:52
Tortura de care are parte Alexei Navalnîi în închisoare. Opozantul lui Vladimir Putin n-a mai suportat, a depus plângere

Tortura de care are parte Alexei Navalnîi în închisoare. Opozantul lui Vladimir Putin n-a mai suportat, a depus plângere. Este incredibil ce îi fac gardienii închisorii în fiecare noapte. La ce tratament inuman este acesta supus, citiți în articolul de mai jos.

Alexei Navalnîi, torturat în închisoare. Ce îi fac gardienii închisorii de 8 ori pe noapte

Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, este torturat în închisoare. Astfel, acesta n-a mai suportat și a depus plângere.

Aleksei Navalnîi, a cărui stare de sănătate provoacă îngrijorări familiei, a depus o plângere în care acuză gardieni de faptul că-l privează de somn. Acesta denunță o formă de tortură dură, se arată în plângerea făcută și publicată chiar pe site-ul opozantului Kremlinului.

Aleksei Navalnîi are viata grea in inchisoare
Aleksei Navalnîi are viata grea in inchisoare

Alexei Navalnîi, privat de somn în închisoare

”Gardienii mă privează de somn. Este vorba, în realitate, de o recurgere la tortură prin privare de somn”, denunţă Aleksei Navalnîi.

Aleksei Navalnîi precizează în plângerea făcută că este trezit ”de opt ori pe noapte” de către angajaţi ai coloniei penitenciare din Pokrov, situată la 100 de kilometri de Moscova. Aleksei Navalnîi ispăşeşte aici o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare, primiți într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l deunţă drept motivat politic.

Avocata lui, Olga Miahialova a declarat joi că Aleksei Navalnîi suferă de ”dureri puternice” şi afirmă că se teme ”pentru viaţa şi sănătatea” opozantului lui Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi are dureri groaznice de spate

De asemenea, miercuri avocata anunţa că activistul anticorupţie, în vârstă de 44 de ani, se plâmge de curând de ”dureri puternice la spate” şi de faptul că a început să nu-şi mai simtă picioarele. Pentru asta i s-a prescris ibuprofen, un antiinflamator obişnuit.

Pe de altă parte, colaboratorii disidentului rus Aleksei Navalnîi au informat marţi că vor să organizeze în această primăvară cele mai ample proteste anti-Kremlin din istoria modernă a țării, informează Agerpres.

Protest cu 500000 de oameni pentru Alexei Navalnîi

Aleksei Navalnîi a revenit în luna ianuarie în Rusia din Germania, unde s-a recuperat în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic din familia Noviciok.

De asemenea, marţi, susţinătorii lui Aleksei Navalnîi au lansat o campanie politică pe propriul website, ”Free Navalny”, unde promit că vor anunţa data noului protest de îndată ce se ajunge la 500.000 de persoane.

Protestul, cel mai mare din istoria Rusiei

Un protest cu 500.000 de participanţi va fi cel mai mare din istoria Rusiei moderne”, a afirmat Ivan Jdanov, şeful Fundaţiei Anticorupţie a lui Aleksei Navalnîi.

Vom desfăşura un miting paşnic pe străzile tuturor oraşelor Rusiei”, a completat Leonid Volkov, un aliat apropiat al lui Aleksei Navalnîi.

Urmăriți Impact.ro și pe