Tort fără zahăr și făină de făcut când este frig afară. Ingredientul secret care îi dă un aspect apetisant

Cătălina Burghelea 28.12.2021, 12:46
Tort fără zahăr și făină de făcut când este frig afară. Ingredientul secret care îi dă un aspect apetisant

Dacă ești unul dintre cei care preferă mâncarea sănătoasă, faci foarte bine. O alimentație echilibrată este cu atât mai recomandată, mai ales în perioadele de izolare, când este important să ai grijă de sănătatea ta. Așa că iată o prăjitură ideală pentru tine, cu morcovi și fulgi de ovăz. Are avantajul de a nu conține nici zahăr, nici făină.

Tort fără zahăr sau făină, excelent pentru zilele geroase

Iubitorii de arome intense vor fi încântați să prepare această rețetă delicioasă. Și pe bună dreptate, tortul este îmbogățit cu anumite condimente precum scorțișoara, ghimbirul și nucșoara, care vor adăuga un gust deosebit și subtil acestei rețete. Fără îndoială, ingredientele principale din această prăjitură sunt fulgii de ovăz și morcovii, ambele având multe beneficii nutriționale pentru organism.

Rețeta de tort cu morcovi și fulgi de ovăz

Ce poate fi mai delicios decât o felie de tort delicioasă și parfumată, care se topește în gură? Vestea și mai bună este că rețeta poate fi făcută și cu puține calorii, grație unor ingrediente absolut fermecătoare. De acum înainte, nu trebuie să-ți mai faci griji pentru silueta ta. Ori de câte ori îți este poftă de ceva dulce, prepară această prăjitură de casă, cu morcovi și fulgi de ovăz.

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 căni de fulgi de ovăz, 2 linguri de amidon de porumb, 2 ½ lingurițe de praf de copt, 2 ½ lingurițe de scorțișoară măcinată, ½ linguriță de ghimbir măcinat, ½ linguriță de nucșoară, ¼ linguriță de sare, 1 ¾ cană de lapte de migdale, 2 ouă, 1/3 cană de miere, 1 lingură extract de vanilie, ¾ cană morcovi curățați și rași,și ½ cană nuci, tocate.

tort de morcovi
tort de morcovi

Modul de preparare nu este deloc complicat

Începe prin a preîncălzi cuptorul la 180 ° și înfășoară o tavă de tort cu hârtie de copt. Amestecă fulgii de ovăz cu amidonul de porumb, praful de copt, scorțișoara, ghimbirul, nucșoara și sarea.

Într-un castron bate ouăle cu mierea până când capătă o culoare galben pal și își dublează volumul. Adaugă apoi extractul de vanilie și laptele de migdale. Adaugă treptat amestecul de fulgi de ovăz la cel de ouă în timp ce omogenizezi bine. Pune și morcovii rași, și nucile, apoi toarnă  amestecul în tavă. Bagă la cuptor timp de 40 de minute. Vei ști dacă prăjitura este bine făcută, dacă bagi o scobitoare în ea și iese curată. Scoate apoi tortul din cuptor și lasă să se răcească complet înainte de a-l scoate din tavă.

Mare atenție la acești pași

Pentru glazură îți trebuie: 50 g de fructoză, 1 lingură de unt de migdale, ½ cană smântână fără lapte și 1 linguriță de extract de vanilie.

Amestecă toate ingredientele pentru glazură, până obții o pastă fină și netedă. Decorează tortul răcit cu acest amestec și bucură-te de un gust nemaipomenit, fără a-ți pune în pericol silueta.

Prăjitura poate completa meniul de Revelion

Acum, că ai preparat acest desert fără făină și zahăr, nu-i așa că te-a cucerit tortul cu morcovi și fulgi de ovăz? Poate fi o variantă de luat în calcul și pentru masa de Revelion, dacă vrei să te răsfeți cu ceva dulce, dar cu puține calorii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...