Sărbătirle de iarnă se apropie și gospodinele încep să se gândeasca la mâncărurile pe care le vor prepara pentru acele zile speciale. Și de la masa de Crăciun sau Revelion nu poate lipsi desertul. Iar un tort cu nuci și mascarpone sigur va fi pe placul tuturor.
Pe lângă bucatele tradiționale care sunt vedetele meselor de Crăciun și Revelion, prăjiturile și torturile trebuie să se regăsescă și ele în meniu. Iar dacă sunt făcute în casă, cu atât mai bine. Iată o rețetă de tort cu care îți poți răsfăța musafirii și, sigur, le va plăcea.
sare
Albușurile se bat spumă cu zahărul adăugat în ploaie, iar gălbenușurile se bat cu puțină sare. Apoi se pun coaja de lămâie, zahărul vanilat, praful de copt, nuca măcinată și făina cernută. Se amestecă ușor compoziția și apoi se toarnă într-o formă de copt rotundă și tapetata cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit.
Prima dată se amestecă mascarpone cu trei linguri din frișcă lichidă, apoi se adaugă și restul. Ouăle se amestecă cu zahărul și se pun la bain-marie până se îngroașă. Cu câteva minute înainte de a lua compoziția de pe foc se pun cele două plicuri de gelatină. După ce se răcește puțin, aceasta se încorporează în crema mascarpone.
Se topește zahărul, apoi se adaugă nucile și migdalele măcinate mai mari, iar compoziția se pune pe un platou, pe o folie alimentară. După ce se răcește se mărunțește cu ciocanul de șnițele și se îmbracă tot tortul cu krantz.
Glazura se prepară din ciocolata amăruie, care se pune la topit la bain-marie și se amestecă cu untul. Cu această glazură se îmbracă torul, care trebuie să stea la frigider câteva ore înainte de a fi servit.