Tort cu nuci şi mascarpone. E reţeta perfectă pentru masa de Sărbători

Beatrice Dumitru 26.11.2021, 10:15
Tort cu nuci şi mascarpone. E reţeta perfectă pentru masa de Sărbători

Sărbătirle de iarnă se apropie și gospodinele încep să se gândeasca la mâncărurile pe care le vor prepara pentru acele zile speciale. Și de la masa de Crăciun sau Revelion nu poate lipsi desertul. Iar un tort cu nuci și mascarpone sigur va fi pe placul tuturor.

Rețeta pentru tortul cu nuci și mascarpone

Pe lângă bucatele tradiționale care sunt vedetele meselor de Crăciun și Revelion, prăjiturile și torturile trebuie să se regăsescă și ele în meniu. Iar dacă sunt făcute în casă, cu atât mai bine. Iată o rețetă de tort cu care îți poți răsfăța musafirii și, sigur, le va plăcea.

Ingredinte pentru tortul cu nuci și mascarpone

Pentru blat:

  • 8 ouă
  • 12 linguri zahăr pudră
  • 14 linguri nuci măcinate
  • 4 linguri făină
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt

    sare

Pentru cremă:

  • 3 ouă
  • 250 ml friscă lichidă
  • 200 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • 2 plicuri gelatină

Pentru Krantz:

  • 200 g zahăr
  • 200 g nuci, migdale

Pentru glazură:

  • 250 g ciocolată amăruie
  • 100 g unt.
Tort cu nuci şi mascarpone. E reţeta perfectă pentru masa de Sărbători
Rețeta de tort cu nuci și mascarpone.

Modul de preparare

Cum se face blatul

Albușurile se bat spumă cu zahărul adăugat în ploaie, iar gălbenușurile se bat cu puțină sare. Apoi se pun coaja de lămâie, zahărul vanilat, praful de copt, nuca măcinată și făina cernută. Se amestecă ușor compoziția și apoi se toarnă într-o formă de copt rotundă și tapetata cu hârtie de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit.

Cum se face crema

Prima dată se amestecă mascarpone cu trei linguri din frișcă lichidă, apoi se adaugă și restul. Ouăle se amestecă cu zahărul și se pun la bain-marie până se îngroașă. Cu câteva minute înainte de a lua compoziția de pe foc se pun cele două plicuri de gelatină. După ce se răcește puțin, aceasta se încorporează în crema mascarpone.

Cum se face krantzul

Se topește zahărul, apoi se adaugă nucile și migdalele măcinate mai mari, iar compoziția se pune pe un platou, pe o folie alimentară. După ce se răcește se mărunțește cu ciocanul de șnițele și se îmbracă tot tortul cu krantz.

Cum se face glazura

Glazura se prepară din ciocolata amăruie, care se pune la topit la bain-marie și se amestecă cu untul. Cu această glazură se îmbracă torul, care trebuie să stea la frigider câteva ore înainte de a fi servit.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...