Tortul de morcovi este perfect pentru zilele călduroase de vară! Gustul și aroma acestui desert te vor cuceri încă de la prima gustare și îți vei dori să-l prepari din nou cât mai repede. Dacă ești la prima încercare, ideal ar fi să nu te lași intimidat de conținutul de morcovi, deoarece aceste legume fac ca textura blatului să arate senzațional. Rețeta e simplă, dar trebuie să urmezi cu sfințenie pașii!
Tortul de morcovi este perfect pentru anotimpul călduros. Este cea mai bună metodă de a-ți impresiona familia sau prietenii cu talentele tale din domeniul gastronomiei. În cazul în care te îndoiești de acest desert, află că legumele din conținut nu se simt la gust, dar ajută pentru a obține o textură absolut impresionantă. Iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a obține cel mai bun tort de morcovi, conform stiridinlume.ro.
Pentru blat:
Pentru cremă:
Mai întâi de toate, ne vom ocupa de prepararea blatului. Într-un bol se adaugă făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul, scorțișoara și se amestecă foarte bine. Într-un alt vas se adaugă cele patru ouă și se bat până se obține o spumă. Deasupra se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine până se omogenizează. Se adaugă și uleiul în compoziție treptat, apoi esența de vanilie și se încorporează și ingredientele uscate de mai sus.
Deasupra se adaugă morcovul, nucile măcinate și se amestecă foarte bine cu ajutorul unei spatule. Aluatul se toarnă într-o tavă specială de tort şi se introduce la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute. După ce este gata, fă testul cu scobitoarea,apoi lasă blatul deoparte să se răcească.
Între timp se pregătește crema tortului. Într-un bol se adaugă urda și se mixează pentru circa cinci minute. Deasupra se pune zahărul pudră, esența de vanilie și se amestecă încă cinci minute sau până când s-au omogenizat bine toate ingredientele. Într-un alt vas se pregătește frișca, apoi se introduce la frigider pentru câteva minute. Blatul se împarte în trei porțiuni de aceleași dimensiuni și se acoperă cele două straturi cu cremă. Tortul se ornează cu frișcă și cu scorțișoară. Arată minunat, iar gustul este delicios. Spor la treabă și poftă bună!