Tort cu mere și cremă de vanilie – rețetă de la cofetari

Emanuela Pană 13.02.2021, 11:30

Torturile par, în general, foarte complicat de făcut, astfel că ne-am propus ca astăzi să îți prezentăm o rețetă nepretențioasă, rapidă și ușor de făcut, dar bună „de te lingi pe degete“. Este vorba despre torul de mere cu cremă de vanilie, care poate fi consumat ca atare sau îmbunătățit, după preferințe. Mai multe detalii, în continuare.

Tort cu mere și cremă de vanilie

Îți este poftă de ceva dulce și se întâmplă să ai câteva mere prin bucătărie? Dacă răspunsul e da, atunci trebuie neapărat să încerci rețeta de tort cu mere și cremă de vanilie, care pe lângă faptul că este ușor de făcut, se potrivește pentru orice ocazie și este de-a dreptul delicios. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Pentru blat:

  • 4 ouă;
  • 4 linguri de ulei;
  • 175 g zahăr;
  • 150 g făină;
  • 1 praf de sare.

Umplutură:

  • 1 kg mere curățate și date prin răzătoare;
  • 10 g gelatină;
  • 150 g zahăr;
  • zeama de la o lămâie;
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat.

Crema de vanilie:

  • 3 gălbenușuri;
  • 75 g zahăr;
  • 375 g lapte;
  • 30 g amidon;
  • esență de vanlie (sau semințele de la 1/2 păstaie).

Topping:

  • 3 mere decojite și tăiate felii;
  • 2-3 linguri de lămâie;
  • 1 vârf de scorțișoară;
  • 75 g zahăr;
  • 200 g suc de mere sau zeamă de compot;
  • 1 plic de gelatină.

Citește și: Motivul pentru care mâncăm tort la zilele de naștere. De unde vine tradiția

Rețeta de la cofetari – pas cu pas

Merele au beneficii surprinzătoare pentru sănătate, chiar dacă, aparent, par fructe banale, ce pot fi cumpărate de oriunde. Merele conțin numeroase vitamine, proteine și nutrienți, care sunt necesare funcționării corecte a organismului. Ele pot fi consumate ca atare, sub formă de suc, dar și în diferite preparate și delicii. Astăzi vă prezentăm, pas cu pas, rețeta de tort de mere cu cremă de vanilie.

Rețetă de tort cu mere și cremă de vanilie
Rețetă de tort cu mere și cremă de vanilie

Mod de preparare:

1. Pentru umplutură, se călesc merele împreună cu zahărul, zeama de lămâie și zahărul vanilinat, după care se stinge focul și se adaugă gelatina dizolvată în 3-4 linguri de apă sau potrivit instrucțiunilor de pe pachet.

2. Pentru pandișpan, se bat albușurile cu puțină sare și se toarnă zahărul în ploaie. Când amestecul se face ca pentru bezea, se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și uleiul. Se cerne făina și se adaugă treptat, amestecând cu un tel de sus în jos.

3. Se tapetează o formă cu unt și foaie de copt și se bagă blatul la cuptor, la foc mic, pentru circa 40 de minute. Se taie blatul în două.

4. Crema de vanilie este foarte ușor de preparat: se amestecă toate ingredientele, se pun pe foc și se amestecă în continuu cu un tel până se ajunge la consistența unei maioneze, poate chiar puțin mai tare.

5. Pentru topping, se curăță cele 3 mere, se taie felii și se pun la fiert în sucul de mere pentru 3-4 minute, împreună cu lămâia, zahărul și scorțișoara. În zeama în care au fiert merele se adaugă plicul de gelatină, care se prepară conform instrucțiunilor, și se toarnă fierbinte deasupra merelor.

Asamblare: 

1. Se așează o foaie de pandișpan și se reglează inelul. Se toarnă deasupra umplutura de mere, după care a doua foaie de pandișpan și deasupra crema de vanilie.

2. Se aranjează feliile de măr peste cremă.

Se dă tortul la frigider pentru câteva ore, după care se scoate inelul.

Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...