Top 5 al celor mai periculoase locuri de pe Pământ. Pe ce loc se află Mănăstirile din Meteora

Top 5 al celor mai periculoase locuri de pe Pământ. Pe ce loc se află Mănăstirile din Meteora

Unii oameni preferă să aleagă o locuință într-un loc cu deschidere, sigur, în timp ce alții aleg să trăiască în cele mai periculoase locuri de pe Pământ. Trăind zi de zi pe ”muchie”, iată care sunt cele mai neobișnuite locuri în care oamenii aleg să trăiască.

Cele mai periculoase locuri unde trăiesc oamenii

Kalapana este un oraș al insulelor Hawaii care, odată era un sat de pescari foarte prosper. În 1986, după ce o erupție vulcanică a avut loc, orașul a devenit unul fantomă. Totuși sunt oameni care au ales încă să mai trăiască acolo unde, foarte mulți ezită să își ducă viața. Traiul acolo nu este deloc ușor, având în vedere faptul că nu au acces la apă curentă și electricitate.

Accesul în oraș este întrerupt și totuși, o pensiune continuă să existe precum și corturi amplasate în care se află paznici care monitorizează persoanele care vizitează locul. Lava a distrus în mare parte plaja cu nisip negru, însă o alta a fost creată. În cazul în care ești interesat să vizitezi locul ia în calcul fiecare semn de avertizare, având în vedere că locul este unul instabil și poți risca oricând o prăbușire.

Dintre aceste locuri fac pare și mănăstirile din Meteora, Grecia. Acestea sunt construite pe marginea stâncilor și au fost special amplasate pentru a nu putea fi invadate în trecut. În aceste locuri au existat aproximativ 24 de mănăstiri, multe dintre ele ajungând a fi ruine în zilele noastre. Astăzi, mai sunt în picioare doar șase astfel de mănăstiri, dintre care patru pentru călugărițe și două pentru călugări. În cazul în care vrei să faci un pelerinaj, ia în calcul faptul că, dacă ai rău de înălțime, acest loc nu îți este recomandat.

periculoase locuri
Castellfollit de Roca este cel mai periculos loc din Spania

Cel mai periculos loc din Spania

Brazilia are și ea un astfel de loc și este reprezentat de blocurile înclinate care, pe unii oameni îi înspăimântă. Zona de coastă din oraș cuprinde 651 de blocuri dintre care, 90 sunt înclinate. Acestea au fost construie în anii ‘50 și ‘60, iar constructorii au renunțat la ideea de siguranță în detrimentul costurilor mai mici.

Fundațiile în adâncime ar fi costat mai mult, astfel că au fost utilizate fundații superficiale, de doar câțiva metri adâncime. Solul în care sunt amplasate fundațiile, este unul nisipos, iar în timp, blocurile se înclină. În fiecare an, gradul de înclinare crește cu câțiva centimetri, așadar, în viitor, oamenii se așteaptă ca acestea să cadă.

China se poate lăuda cu mănăstirea suspendată Xuankong, fiind un templu construit în anul 491 de către câțiva călugări, lângă muntele Heng. Aceasta reunește altarele budiste, taoiste și confucianiste. Arthitectura pare să sfideze legile fizicii, iar structura construcției urmează forma neregulată a stâncii. Mănăstirea este monument național al Chinei și este protejat de lege.

Castellfollit de la Roca din Spania, este o localitate ce aparține de provincia Gerona. Stâncile urcă până la o înălțime de 50 de metri, care găzduiesc mai multe case. Roca de bazalt s-a format de-a lungul timpului pe baza eroziunii exercitate de râurile din zonă, asupra lavei apărute în urma unor erupții vulcanice care au avut loc în urmă cu foarte mulți ani.

Lava a devenit astfel bazalt, material care ia diferite forme în momentul în care se răcește. În localitatea respectivă trăiesc 1.048 de persoane, aceștia numind acest periculoase locuri ”acasă”, după cum se arată pe site-ul stiridinlume.ro

George Ivașcu, despre apariția lui Carmen Simionescu în serialul Clanul
Urmăriți Impact.ro și pe
Recomandări