SPECIAL

Top 3 destinații de vacanță pentru Valentine’s Day în 2022. Ce preferă românii. EXCLUSIV

Iulia Statie 05.02.2022, 11:25
Top 3 destinații de vacanță pentru Valentine’s Day în 2022. Ce preferă românii. EXCLUSIV

Luna februarie vine și în acest an cu gânduri de vacanță, mai ales pentru că mulți români vor să sărbătorească dragostea peste hotare. Am aflat care sunt preferințele tuturor în această perioadă, dar și ce prețuri există pentru unele dintre cele mai bune destinații de vacanță.

Unde pot să plece românii de Valentine’s Day

Cristina Pipias, managerul unei agenții de turism, ne-a dezvăluit, în exclusivitate pentru Impact.ro, care sunt cele mai cerute destinații pentru Valentine’s Day. Se pare că foarte mulți români preferă să plece în Maldive, ținând cont de facilitățile de care se pot bucura acolo.

„Vedeta incontestabilă pentru Valentine’s Day este Maldive, este pe primul loc în vânzări. În această perioadă e vremea foarte bună, plajele sunt frumoase, se pot face scufundări. Hotelurile au camere romantice, centre spa pentru terapie de cuplu și masaje. O cameră pentru doi adulți pentru 7 nopți în regim all inclusive pornește undeva de la 2000 de euro. Zborurile pornesc de la 710 de euro de persoană, cu toate taxele. Deci, se mai găsesc acum sejururi pentru 2 persoane la 3400 de euro cu zbor și cazare.”, ne-a explicat Cristina Pipias.

Top destinații de vacanță pentru Valentine's Day 2022
Parisul nu se mai numără printre preferințele principale ale cuplurilor

Dubai, pe al doilea loc în preferințe

De asemenea, mulți preferă să meargă în vacanță în Dubai în această lună. Cuplurile pot să recurgă la plimbări romantice pe plajă sau să se bucure de obiective de lux. Destinația este una perfectă pentru această perioadă, mai ales pentru că ne aflăm în plin sezon!

„Oamenii preferă destinațiile exotice, este cald, preferă să scape de țările europene unde este frig, vânt, ploaie. Ei merg pe această parte. Urmează Dubai, pe al doilea loc, care este la cea mai mare căutare în luna februarie. Această lună reprezintă vârful de sezon în Dubai, este perioada marelui festival de shopping. Anul acesta avem și ExpoDubai 2020. În Dubai se găsesc și obiective de lux, dar și plaje frumoase, are de toate. Destinația este foarte romantică și potrivită pentru un cuplu. Biletele de avion sunt de la 350 de euro de persoană în această perioadă. La un hotel de 3 stele, prețul unei camere începe de la 70 de euro pe noapte, iar la 4 stele de la 80 de euro. Dar nu sunt în zona de plajă, acolo este destul de scump.”, ne-a zis managerul agentiei de turism.

Lisabona, destinația preferată în Europa

Atunci când vine vorba despre Europa, Lisabona este cea mai dorită destinație pentru luna destinată iubirii. Motivul? Temperaturile sunt unele destul de blânde, astfel că mulți se pot bucura de vreme frumoasă. Bineînțeles, nu lipsește distracția și nici momentele romantice.

„În Europa sunt restricții ceva mai mari față de aceste destinații. Totuși, există și destinații însorite pentru cei care vor să se bucure de căldură, printre care Lisabona, care este Capitala europeană cu cele mai multe zile însorite. Prețurile sunt mai mici, biletele de avion se găsesc și de la 100 de euro de persoană. O cameră la un hotel de 3 stele în perioada de Valentine’s Day pornește de la 50 de euro pe noapte, iar la 4 stele de la 65 de euro pe noapte. E foarte romantic și acolo, se poate merge la seri cu spectacol de fado. Foarte multe localuri din centrul vechi al Lisabonei au muzică live, cu cântăreți de fado, sunt piesele lor tradiționale. Este foarte bună gastronomia, există numeroase restaurante de top, mâncarea este excepțională. Cei activi au ce să viziteze, sunt destule obiective.”, a transmis Cristina Pipias.

De ce au renunțat românii la Paris pentru Valentine’s Day

Mulți se gândesc la o escapadă în Paris, mai ales pentru că acest oraș este plin de romantism. Cu toate acestea, se pare că destinația nu este chiar așa de populară în 2022. Restricțiile din Franța i-au făcut pe toți cei care vor să plece în vacanță să se gândească la alte opțiuni.

„În Franța sunt restricții mari. Problema cu Parisul este că, în momentul de față, acesta este o destinație cu destul de multe restricții. Sigur, se poate merge cu vaccin sau test, însă în foarte multe spații nu ești primit dacă nu ai vaccin. De asemenea, testul trebuie să fie făcut și acolo dacă nu ești vaccinat și sunt extrem de multe restricții pe plan local față de altele. Încă nu este foarte accesată Franța în acest an, iar vremea nu este chiar cea mai plăcută. Oamenii sunt destul de reticenți pentru că restricțiile sunt ceva mai mari.”, a adăugat Cristina Pipias.

Astfel, cei care nu și-au făcut încă planuri de vacanță se pot gândi la o escapadă în Maldive, Dubai sau Lisabona. Această lună este perfectă pentru câteva zile de relaxare în cuplu, mai ales pentru că dragostea plutește în aer!

Urmăriți Impact.ro și pe