Top 10 licee din București în 2022, după media de admitere. Tot Sf. Sava rămâne pe primul loc, cum e situația pe țară

Andra Daoud 14.07.2022, 13:30
Top 10 licee din București în 2022, după media de admitere. Tot Sf. Sava rămâne pe primul loc, cum e situația pe țară

Ziua de joi, 14 iulie, a fost una cu mari emoții pentru absolvenții de gimnaziu. Ministerul Educației a publicat rezultatele repartizării la licee, iar acestea pot fi consultate atât online, cât și la avizierul liceelor din țară. La fel ca în fiecare an, există un clasament al celor mai bune licee, unde s-a intrat cu medii de admitere foarte mari. Anul acesta, topul celor mai bune licee din București și din țară a suferit câteva modificări, însă cea mai bună instituție de învățământ liceal din Capitală în 2022 rămâne Colegiul Sf. Sava.

Topul celor mai bune licee în 2022, după media de admitere

În 2022, Colegiul Național Sf. Sava din București este cel mai căutat, având cea mai mare medie de admitere: 9,89, cu 0,05 puncte mai mare decât anul trecut. Liceul apare de mai multe ori în top 10 pe țară, după mediile de admitere de la profilurile Științele Naturii și Matematică-Informatică. Așadar, Sf. Sava este pe locurile 1, 2 și 8 în clasament.

Locul al treilea, în ordine descrescătoare a mediilor de admitere, este ocupat de Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București, unde s-a intrat cu media 9,84 la Matematică-Informatică.

Pe locul patru se află un liceu din municipiul Craiova, unde ultima medie de admitere a fost 9,83, la profilul Științele Naturii. Este vorba despre Colegiul Național Frații Buzești, care anul trecut ocupa locul 5 în clasament, având o medie puțin mai mică.

Colegiul Național Ion C. Brătianu din Pitești este și el în clasament, ultima medie de admitere fiind 9,79. Urmează Colegiul Național Spiru Haret, din București, tot cu media de admitere 9,79.

Colegiul Național Mircea cel Bătrân, din Constanța, a coborât trei locuri în clasamentul pe țară față de anul trecut, cea mai mică medie la profilul Matematică-Informatică fiind 9,73 în 2022.

Top 10 licee din Bucuresti in 2022, dupa media de admitere. Tot Sf Sava ramane pe primul loc, cum e situatia pe tara 1
La liceul Sf. Sava s-a intrat cu cea mai mare medie

Top 10 cele mai bune licee din București

Colegiul Național Sf. Sava este, așadar, fruntaș, atât la nivelul Capitalei, cât și la nivel național. La diferență mică, de câteva sutimi, s-au situat și liceele Mihai Viteazu, George Coșbuc, Grigore Moisil și Cantemir Vodă. Acestea sunt urmate în clasamentul celor mai bune licee din Capitală de Colegiul Național Gheorghe Șincai și de Matei Basarab.

Așa arată top 10 cele mai bune licee din București, după media de admitere:

1. Colegiul Național Sf. Sava – 9.66

2. Colegiul Național Gheorghe Lazăr – 9.63

3. Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu – 9.58

4. Colegiul Național Spiru Haret – 9.51

5. Colegiul Național Mihai Viteazu – 9.49

6. Colegiul Național George Coșbuc – 9.48

7. Colegiul Național Grigore Moisil – 9.36

8. Colegiul Național Cantemir Vodă – 9.35

9. Colegiul Național Gheorghe Șincai – 9.32

10. Colegiul Național Matei Basarab – 9.32

Urmăriți Impact.ro și pe