Care sunt cele mai bune licee din Bucureşti. Aici vor să ajungă toţi elevii cu medii mari

Andra Daoud 20.05.2022, 15:17
Care sunt cele mai bune licee din Bucureşti. Aici vor să ajungă toţi elevii cu medii mari

A mai rămas puțin până la încheierea anului școlar, iar elevii care termină gimnaziul se gândesc deja către ce licee să se îndrepte. În funcție de profilul ales și de mediile de absolvire, copiii care termină clasa a opta au destul de multe licee bune către care să se îndrepte. În fiecare oraș există unități școlare de renume, însă în București oferta educațională este mult mai amplă decât în provincie.

Cele mai bune licee din București în 2022

În București există câteva licee cu tradiție, renumite ca fiind cele mai bune de ani de zile. Chiar dacă de la an la an se mai schimbă clasamentul, unitățile de învățământ cele mai căutate și unde media de intrare este cea mai mare sunt, în mare parte, aceleași. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, clasamentul se face pe baza mediilor de la specializarea matematică-informatică bilingv engleză.

Pe primul loc în topul celor mai bune licee din București se menține și în 2022 Colegiul Național Sfântul Sava. Este printre cele mai căutate de elevii cu medii bune, iar cea mai mică medie de admitere la profilul matematică-informatică bilingv engleză este de 9,84. Al doilea cel mai căutat profil de la acest liceu este profilul științele naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9,73, în timp ce la filologie cea mai mică medie de intrare a fost de 9,51. Liceul pune la dispoziție în total 208 locuri de admitere.

Și Colegiul Național Gheorghe Lazăr menține standardele ridicate, fiind pe locul al doilea. Cea mai mică medie de admitere la matematică-informatică a fost de 9,79 anul trecut. Podiumul este completat de Colegiul Spiru Haret, unde ultima medie de intrare la profilul menționat a fost 9,62, în timp ce la Colegiul Național George Coșbuc s-a intrat cu minimum 9,55 la același profil.

Care sunt cele mai bune licee din Bucuresti. Aici vor sa ajunga toti elevii cu medii mari
Colegiul National Sfantul Sava are cele mai mari medii de admitere

Liceul care a ajuns pe locul 5, deși era pe locul 1

Mediile de admitere au scăzut puțin la Colegiul Național Tudor Vianu, care în ultimii ani a fost fie pe primul, fie pe al doilea loc în clasament. Anul acesta este le locul 5, cu o medie de admitere minimă de 9,52. Iată care sunt restul liceelor din top 10 în București:

Colegiul Național Grigore Moisil – 9,50 ultima medie
Colegiul Național I.L. Caragiale – 9,41 ultima medie
Colegiul Național Iulia Hașdeu – 9,30 ultima medie
Colegiul Național Cantemir Vodă și Colegiul Național Gheorghe Șincai – 9,27 ultima medie în cazul ambelor.

Elevii vor face cereri de repartizare la liceu, unde vor completa mai multe opțiuni, în ordinea preferințelor. Dacă nu vor fi admiși la primul liceu pentru care au optat, vor fi repartizați automat la al doilea sau al treilea, în funcție de medie. Aceasta se calculează luând în considerare media generală de la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală din clasele 5-8 (cu o pondere de 20%).

Urmăriți Impact.ro și pe