Top 10 destinații sigure de vacanță în 2022. Au fost numite cele mai bune din lume

Cătălina Burghelea 03.11.2021, 12:31
Top 10 destinații sigure de vacanță în 2022. Au fost numite cele mai bune din lume

Au mai rămas doar două luni din 2021 și, pe măsură ce ne apropiem de sărbătorile de iarnă, țările din întreaga lume își relaxează restricțiile privind Covid-19. Iată 10 destinații pentru vacanță în 2022, desemnate cele mai bune din lume.

1. Anguilla

Anguilla este o insulă din estul Mării Caraibelor, care s-a pregătit pentru sezonul turistic de iarnă. Destinația și-a actualizat cerințele de călătorie, începând cu luna noiembrie. Modificările includ reducerea costurilor de testare de la 200 de dolari la 50 și eliminarea cerinței de testare Covid-19 în ziua a patra.

Doar turiștii complet vaccinați se pot bucura de apele sale azurii, stațiunile de lux, de cele 33 de plaje și de temperaturile plăcute (excepții fac persoanele sub 18 ani și gravidele). Astăzi (n.r. – miercuri, 3 noiembrie), Anguilla a fost desemnată una dintre „Cele mai bune destinații de vacanță” de Lonely Planet în 2022, singura insulă din Caraibe care se găsește în acest top.

2. Australia: Rezidenții pot călători din nou

Începând cu 1 noiembrie, cetățenii australieni complet vaccinați vor putea, în sfârșit, să călătorească în afara țării, fără a avea nevoie de o scutire specială. În New South Wales, restricțiile s-au redus deja pentru cei vaccinați, dar rezidenții nevaccinați vor trebui să respecte regulile de izolare până la 1 decembrie.

3. Barbados: Fără carantină pentru cei vaccinați

Insula Barbados din estul Caraibelor tocmai și-a ales primul președinte, Sandra Mason, care va prelua funcția de șef al statului. Oficialul va depune jurământul pe 30 noiembrie, care este cea de-a 55-a aniversare a independenței Barbadosului de Marea Britanie.

Dacă vrei să mergi în concediu aici, din decembrie până în aprilie este perioada bună, când vremea este mai uscată. În această săptămână, insula a eliminat cerința de carantină pentru călătorii complet vaccinați.

4. Cambodgia se redeschide pentru călătorii internaționali

Înainte de pandemie, Cambodgia era una dintre cele mai fascinante destinații din Asia de Sud-Est. Turiștii străini vaccinați vor putea în curând să viziteze țara din nou, începând cu locurile de plajă și petreceri din Sihanoukville și insula Koh Rong, precum și stațiunea Dara Sakor, care se redeschide pe 30 noiembrie.

Totuși, cea mai mare atracție a țării este orașul Siem Reap și legendarul complex de templu budist Angkor Wat. Vizitatorii străini vor trebui să aștepte până în ianuarie 2022, pentru a explora minunea arheologică.

5. Cuba își așteaptă turiștii de luna viitoare

După ce și-a vaccinat cea mai mare parte a populației cu vaccinuri proprii (care sunt încă în curs de revizuire de către Organizația Mondială a Sănătății), țara din Caraibe se pregătește să-și deschidă granițele. Vizitatorii vor avea nevoie doar de dovada vaccinării sau de un test PCR recent pentru a intra în țară, relatează Reuters.

6. Insula Paștelui

Îndepărtatul teritoriu chilian al Insulei Paștelui, renumit pentru statuile sale uriașe din piatră, a fost închis turiștilor de la începutul pandemiei, iar localnicii vor să mențină acest lucru în continuare.

Pe 24 octombrie, locuitorii insulei, dintre care majoritatea sunt indigeni Rapa Nui, au votat împotriva redeschiderii granițelor sale în ianuarie 2022, relatează agenția de presă franceză RFI, deși decizia finală revine autorităților sanitare chiliene de pe continent.

7. Iran: Granițele sunt din nou deschise

Iranul este plin de comori arheologice spectaculoase, nu mai puțin de 24 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO și o serie de moschei frumoase. Turiștii care vor să viziteze țara, Teheran Times raportează că granițele sunt din nou deschise.

8. Israel primește doar turiști vaccinați

Ministerul Turismului din Israel a anunțat recent că țara va primi turiști vaccinați începând cu 1 noiembrie. În prezent, doar grupurile organizate sunt permise în Israel. Dacă te îndrepți acolo pentru scufundări, s-ar putea să ai noroc. La începutul acestei luni, un scafandru a găsit o sabie veche de 900 de ani în largul coastei israeliene.

9. Noua Zeelandă: noi măsuri de relaxare

La fel ca vecina ei, Australia, Noua Zeelandă se pregătește să se redeschidă turiștilor. Din noiembrie, călătorii din țările Pacificului, inclusiv Samoa, Tonga și Vanuatu, nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină la sosire. Pentru acei turiști din străinătate complet vaccinați, care încă mai trebuie să stea în carantină, izolarea de 14 zile într-un hotel va fi scurtată la șapte zile.

10. Marea Britanie și-a șters lista roșie

Destinațiile aflate pe „lista roșie” a Angliei – Columbia, Republica Dominicană, Ecuador, Haiti, Panama, Peru și Venezuela – au fost șterse la 1 noiembrie. Asta înseamnă că oricine din aceste țări va putea intra în Anglia, deși va fi în continuare supus cerințelor de testare sau de carantină, în funcție de statutul de vaccinare. Regulile variază în celelalte națiuni din Marea Britanie: Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, scrie CNN.

Urmăriți Impact.ro și pe