Locuri în care să faci poze în București. Destinații perfecte pentru orice eveniment din viața ta

Emanuela Pană, Gabriel Peneș 28.03.2021, 10:40
Locuri în care să faci poze în București. Destinații perfecte pentru orice eveniment din viața ta

Pozele reprezintă o parte esențială a călătoriei, amintindu-ne de momente frumoase și locuri de vis. Te întrebi unde ai putea să faci niște fotografii cool pentru Instagram și alte rețele sociale, în București? Ți-ar prinde bine o listă cu locuri care să aibă un background perfect pentru poze? Ei bine, nu este mereu ca-n Franța, dar „Micul Paris“ găzduiește câteva destinații perfecte pentru lentila aparatului de fotografiat.

Locuri instagramabile din București

Dacă îți dorești să vezi Bucureștiul cum nu l-ai mai văzut de mult: optimist, colorat, cu clădiri frumoase și plin de viață, îți sugerăm să vizitezi locurile din lista de mai jos. De multe dintre ele sigur ai auzit, însă poate nu te-ai gândit că ar da bine în postările tale de pe social media.

1. Casa Oamenilor de Știință

Casa Oamenilor de Știință este fără doar și poate una dintre cele mai spectaculoase clădiri din inima Bucureștiului, fiind construită în anul 1914, de către arhitectul I.D. Berindei. Clădirea nu este un simplu restaurant, ci o construcție cu o arhitectură impresionantă, împărțită în mai multe saloane, care face parte din patrimoniul Academiei Române. Așadar, dacă nu ești în pană de idei și nu mai știi unde să pozezi sau să filmezi pentru a strânge cât mai multe like-uri și views pe Instagram și TikTok, îți recomandăm cu drag Casa Oamenilor de Știință ca destinație.

Adresa: Piața Lahovari 9 

2. Strada Xenofon 

Dacă vreți poze viu colorate, ar trebui să ajungeți pe cea mai „hipstărească“ stradă din București – Strada Xenofon. Priveliștea nu este dintre cele mai impresionante, însă iubitorii de artă stradală vor fi încântați de scările pictate. Din păcate, vraja cosmopolitismului se termină cam repede, pentru că locul e plin de pisici și câini maidanezi, iar desenele nu mai arată ca odinioară.

Adresa: Strada Xenofon, București

3. Blocul „Hong Kong“

Blocul în stil comunist de pe Vasile Conta este, probabil, unul dintre cele mai celebre din Capitală, lucru datorat în parte Deliei și lui Matache, care au filmat aici un videoclip, dar și mulțumită tuturor celor care au poze pe scările din fața acestui imobil, care au ajuns, evident, pe rețelele sociale. Este un bloc înalt, în formă de „U“, care aduce puțin cu celebrele blocuri din Hong Kong. Până să ajungă în China, iubitorii de Instagram pot poposi aici pentru câteva cadre.

Adresă: Strada Vasile Conta 3-4

Citește și: Cum a ajuns Bianca Drăgușanu să accepte cererea în căsătorie a lui Gabi Bădălău. „Eu am vrut să îmi fac poze“

Unde poți face cele mai frumoase poze

Adună-ți gașca de prieteni sau dă-i un telefon iubitului/iubitei și mergeți să faceți câteva poze de colecție în unele dintre cele mai frumoase „colțișoare“ din Capitală, dornice de vizitatori pe care să-i surprindă și să-i încânte. Am selectat câteva destinații pentru toate gusturile.

4. Cărturești Carusel 

După un sfert de secol, o clădire-monument din Capitală și-a redeschis porțile pentru a găzdui una dintre cele mai frumoase librării din țara noastră – Cărturești Carusel. Aici veți descoperi o selecție bogată de cărți, muzică și filme de artă, dar veți putea servi și ceaiuri aromate, numai bune într-o zi ploioasă. În cazul în care principalul scop pentru care vizitați Carusel este pentru a face poze, vă reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în acest spațiu. Dacă ea nu reprezintă un impediment, atunci puteți face aici câteva poze „de pandemie“.

Adresă: Strada Lipscani 55

5. Palatul Kretzulescu

Este o frumoasă clădire în stil renascentist francez, ce a luat naștere în anul 1902, sub atenta supraveghere a arhitectului Petre Antonescu (1873-1965). Vechiul imobil din strada Stirbei Voda 39 a fost reconstruit complet la cererea moștenitoarei Elena Cretulescu. În perioada interbelică, Palatul Kretzulescu a adăpostit Muzeul de Artă Religioasă, iar începând din 1972, acesta a devenit sediul UNESCO-CEPES (Centrul european de Studii Superioare UNESCO).

Adresă: Strada Stirbei Voda 39 

6. Linea Closer to the Moon

Atunci când vrei să bei un cocktail bun și să ai o priveliște de zile mari în fața ochilor, mergi la Linea Closer to the Moon. Pe timp de vară, aici poți vedea și fotografia unele dintre cele mai frumoase apusuri. Nici iarna nu e de evitat acest loc, căci se amplasează igloo-uri pe rooftop, iar după ce dă ninsoarea, pare că totul e de pe altă planetă.

Adresă: Strada Lipscani 17

7. InfiniTea

InfiniTea este una dintre cele mai deosebite ceainării din București și este situată în Cotroceni, unul dintre cele mai frumoase cartiere. Atât grădina, cât și interiorul casei sunt demne de aparatul de fotografiat, iar după ce ai facut primul pas înăuntru, simți cum ești transpus în alt timp și spațiu. Dacă ești o fire romantică ce urăște banalul, e musai să ajungi măcar o dată aici.

Adresă: Dr. Grigore Romniceanu 7, etaj 1

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...