Toată lumea ştie de Delta Dunării, dar România are un alt loc magic asemănător. Prea puţini turişti vin aici

Nicu Stan 18.10.2021, 16:14

Toată lumea ştie de Delta Dunării, însă România are un alt loc magic asemănător. În acest loc care seamînă izbitor cu Delta Dunării ajung foarte puțini turiști. La ora actuală este considerat cel mai mare parc de distracții din România.

S-a mai făcut o Deltă în România. Delta Siretului este asemănătoare cu cea a Dunării, însă a costat 9 milioane de euro

Locul care acum poate concura de la egal la egal cu Delta Dunării nu exista în urmă cu cinci ani și a fost realizat din fonduri europene.

Astfel, acum cinci ani acest loc, din apropierea râului Siret, nu spunea nimic din punct de vedere turistic, însă a fost transformat cu bani europeni într-un adevărat paradis, care acum rivalizează, păstrând proporțiile, cu Delta Dunării.

ZagaZaga, cel mai mare parc de distractii din Romania
ZagaZaga, cel mai mare parc de distractii din Romania

ZagaZaga, cel mai mare loc de distracții din țară

De asemenea, locului care se întinde pe o suprafață de 82 de kilometri pătrații i se mai spune și ”Delta Siretului“, iar acum este cel mai mare parc de agrement din ţară.

Denumirea oficială a locului este ZagaZaga, iar locația lui se află pe drumul spre Tecuci, în apropiere de Drumul European 85, după intersecția de la Tișița.

Din ce bani s-a construit ZagaZaga

Inițial, înainte de a începe investiția, proprietarii s-au gândit să construiască doar o fermă piscicolă, însă studiind potențialul locației au îndrăznit să facă mai mult, astfel încât s-a ajuns la o investiție de peste 9 milioane de euro, bani proveniţi din fonduri europene prin Programul Operaţional pentru Pescuit (POP).

”Este un concept unic chiar şi pentru Europa. Pentru acest complex şi ferma piscicolă s-au folosit doar fonduri europene şi bani împrumutaţi de la bănci, fără fonduri de investiţii sau alte surse de finanţare“, spune Eugen Radu, unul din administrarii ZagaZaga.

Zonă de distracții pe apă

Resortul este o zonă de distracții pe apă, ceea ce sporește interesul pentru o vacanță de vis, spațiile de cazare sunt luxoase, restaurantul, piscina, terenurile de tenis, locurile de joacă fiind tot atâtea motive pentru români și nu numai să meargă acolo.

Cei care se cazează la ZagaZaga pot ajunge oriunde doresc cu barca, pe canale străjuite de o parte şi de alta de vegetaţie şi faună, exact cum este aceea din Delta Dunării.

ZagaZaga are bungalouri plutitoare

Complexul turistic dispune de bungalow-uri, dintre care 11 plutitoare, cu dotări de 4 stele, iar capacitatea de cazare actuală este de aproximativ 200 de locuri pentru adulți cu tot cu copii.

De asemenea, în interiorul locației nu sunt permise mașinile, turiștii care ajung acoloi lasă autoturismele în parcare și Sunt preluați de trăsura cu cai, adică taxiul ecologic care-i duce la destinație.

Ce dotări mai are ZagaZaga

De asemenea, căsuțele plutitoare oferă condiții de cazare la standarde ridicate, cu camere adaptate atât pentru cupluri, cât și pentru familiile cu copii.

În plus, locația mai dispune de 26 de corturi iurtă și 24 bungalouri. În această vară au fost construite și casele în copac, unități care se află în apropierea zonei de glamping și cea de concerte, care oferă o experiență specială și confortabilă ”la înălțime”.