Delta Dunării, din ce în ce mai atractivă pentru turiștii români: „Comparativ cu anul 2019, avem un plus de 10%”

Elena Avramescu 10.09.2021, 13:23
Delta Dunării, din ce în ce mai atractivă pentru turiștii români: „Comparativ cu anul 2019, avem un plus de 10%”

În primele opt luni ale anului curent, turismul din Delta Dunării a ajuns  la nivelul celui din 2019 în privința vizitatorilor români, după cum a declarat vineri preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac.

Delta Dunării, din ce în ce mai atractivă pentru turiștii români

Cu toate acestea, lipsa turiştilor străini în rezervaţie însă a dus la o scădere de 8,8% a fenomenului înregistrat în perioada amintită în comparaţie cu acelaşi interval din 2019.

Comparativ cu anul 2019, avem un plus de 10% de turişti români, dar un deficit de 8,8% pentru turiştii străini, în perioada ianuarie-august. Din păcate, vom avea această pierdere la turiştii străini, o remarcăm şi acum, cu toate că am mai recuperat puţin faţă de iunie, atunci când am avut o scădere 11,3%, dar cred că la finalul anului vom avea o creştere evidentă la numărul de turişti români faţă de 2019, dar per total vom înregistra o scădere de 7% cauzată de lipsa turiştilor străini, a a spus preşedintele AMDTDD.

Preşedintele AMDTDD este de părere că această creștere a numărului turiştilor români s-a făcut prin fidelizarea celor care au venit anul trecut pentru prima oară în Deltă.

Delta Dunarii, din ce in ce mai atractiva pentru turistii romani
Delta Dunarii

A crescut calitatea serviciilor oferite de pensiuni şi restaurantele din Deltă, preţurile au rămas relativ similare cu cele din 2019 şi a crescut gradul de siguranţă sanitară, a mai declarat Ţibuleac.

Pe lângă asta, proprietarul unei pensiuni din comuna Crişan, Dan Verbina, a declarat că, faţă de anul trecut, turismul a înregistrat o mică scădere, dar comparativ cu 2019, numărul vizitatorilor a fost puţin mai bine.

Turismul a fost puţin mai slab decât în 2020, întrucât a fost şi oferta turistică pentru exterior, dar a fost mulţumitor faţă de anii precedenţi. Faţă de 2019 însă, e puţin mai bine. Anul acesta, au fost familii cu mulţi copii. Interesant este că părinţii încearcă să-i educe pe copii să iubească Delta, asta e caracteristica principală a acestui an. A fost un an în care perioada de şedere a fost mai lungă decât cea din anii trecuţi. Oamenii nu mai vor să vadă Delta în viteză, a spus Dan Verbina.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...