Tichete sociale pentru elevi. Care este valoarea acestora și ce condiții pun autoritățile

Ioana Bucur 18.08.2022, 08:03
Tichete sociale pentru elevi. Care este valoarea acestora și ce condiții pun autoritățile

În anul școlar 2022 – 2023, statul oferă un ajutor material și pentru copiii care merg la școală, sub forma unor tichete sociale pentru elevi. A fost anunțată valoarea acestora, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească beneficiarii, dar și produsele pentru care vor putea fi folosiți banii primiți. Până când se pot depune cererile.

Statul oferă tichete sociale pentru elevi în anul școlar 2022 – 2023

An de an, în România, un număr îngrijorător de mare de copii abandonează școala, cei mai mulți dintre ei din pricina problemelor financiare ale părinților.

În 2021, 235.000 de elevi care proveneau din familii defavorizate au primit un ajutor financiar din partea statului sub forma unor carduri sau tichete sociale cu care să își cumpere rechizite, cărți și haine pentru școală.

„Urmează ca Inspectoratele școlare să primească informații referitoare la normele de aplicare pentru 2022-2023”, a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București pentru Edupedu.ro.

Tichete sociale pentru elevi. Care este valoarea acestora si ce conditii pun autoritatile

Ce valoare au, cine completează cererile pentru acordarea ajutorului social și unde se depun

Programul continuă și acum, în anul școlar 2022 – 2023, iar valoarea ajutorului oferit de stat este de 500 de lei.

„Elevii înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul național de rechizite școlare, conform Legii nr. 126/2002.

Legea nr. 126/2002 stabilește că pot beneficia de acest sprijin elevii care se află în întreținere familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară (salariul minim brut în 2022 este 2.550 RON, 50% reprezintă 1.275 RON).

La stabilirea venitului net lunar pe membru de familie, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna iulie a anului în care se face solicitarea”, au transmis reprezentanții Federației Naționale a Părinților, într-un comunicat.

Cererile pentru acordarea de tichete sociale pentru elevi se întocmesc de reprezentantul familiei și trebuie depuse la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar (5 septembrie pentru anul școlar 2022-2023).

„Cererile pentru stabilirea și acordarea sprijinului financiar se întocmesc de reprezentantul familiei și se depun, împreună cu actele doveditoare privind componența familiei și a veniturilor, la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul, în termen de 5 zile de la data începerii anului școlar (5 septembrie pentru anul școlar 2022-2023).”, se mai arată în comunicat.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...