Ce este Cardul pentru familiile numeroase. Gabi Firea, despre beneficiile sale oferite de stat pentru aceşti români

Ana Anitoiu 06.07.2022, 14:21

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a declarat că instituția pe care o conduce susține implementarea unui Card pentru familiile numeroase din România, astfel încât acestea să aibă parte de un sprijin, la fel cum se întâmplă în cele din multe state europene. Fostul primar general al Capitalei a explicat despre ce beneficii ar fi vorba.

Ce beneficii ar aduce Cardul pentru familiile numeroase din România

Mai exact, de un astfel de card ar putea beneficia în viitor familiile cu trei sau mai mulți copii. Potrivit Gabrielei Firea, printre beneficiile aduse de acest card s-ar număra: reduceri la alimente, maşini, combustibil, servicii bancare, educaţie, îmbrăcăminte şi încălţăminte, asigurări, turism, restaurante, și servicii medicale.

„Familiile numeroase, cu 3 sau mai mulţi copii, care muncesc şi îşi duc copiii la şcoală trebuie să simtă mai mult susţinerea statului. Ei sunt adevăraţii eroi ai acestor zile în care dificultăţile economice afectează din ce în ce mai multe familii. Motiv pentru care multe amână conceperea unui copil sau se limitează la unul, desi şi-ar dori mai mulţi.

M-am bucurat să mă întâlnesc cu reprezentanţii Asociaţiei Familiilor Numeroase (ASFANU) care promovează, susţine şi reprezintă interesele familiilor cu 3 sau mai mulţi copii”, a scris Gabriela Firea, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Ce este Cardul pentru familiile numeroase
Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos/ George Calin

Gabriela Firea, despre importanța acestui card

De asemenea, ministrul Gabriela Firea a scris că a vorbit despre problema sprijinului ce poate fi acordat pentru susţinerea familiilor numeroase în cazul înscrierii la creşă, grădiniţă, activităţi extraşcolare. Ea a precizat că există multe mame în România care sunt nevoite să renunțe la locul de muncă atunci când apar mai mulți copii, deoarece nu-şi permit costurile unei educaţii timpurii.

„Sau copiii talentaţi în diferite domenii care nu-şi pot urma pasiunile din cauza costurilor ridicate în cazul familiilor numeroase. Provin dintr-o familie cu 4 copii şi ştiu cât de veselă este viaţa cu mai mulţi fraţi dar şi câte nevoi şi probleme apar, inevitabil.

Părinţii sunt primii care se străduiesc ca viaţa copiilor lor să fie cât mai bună, dar şi autorităţile trebuie să se implice”, a mai scris Gabriela Firea, care a precizat că fără familii sănătoase și fericite, viitorul României este în pericol.

Ministrul Familiei a adăugat că România trece de mulți ani printr-o criză demografică profundă. Tot Gabriela Firea a citat rezultatele unui sudiu recent făcut de ASFANU, ce arată că în anul 2021 erau 225.540 de familii numeroase în România, în creştere cu peste 15% faţă de 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...