The New York Times a vizitat casele regelui Charles din România. Americanii au rămas uluiți de prețurile de cazare: „Pentru 200 de euro”

Stan Filon 02.05.2023, 10:39

Reporteri de la prestigioasa publicație americană The New York Times au vizitat casele regelui Charles din România și au rămas impresionați de cum arată acestea. Jurnaliștii americani au descris casele Regelui situate în România și au spus și cât trebuie să plătească cineva pentru a dormi în patul regelui.

The New York Times a vizitat casele regelui Charles din România

Așadar, jurnaliștii de la The New York Times au vrut să vadă ce l-a atras pe regele Charles al Marii Britanii în România. Au rămas surprinși să vadă casele deținute de Charles în țara noastră și au înțeles ce l-a atras ca un magnet pe monarhul în România.

Jurnaliștii au scris că pe 6 mai va fi un spectacol magnific în Marea Britanie, când Regele Charles va fi încoronat, însă fastul ceremoniei va contrasta cu ceea ce regele Charles iubește în realitate: liniștea și peisajele idilice dintr-un colț de Rai încremenit în timp din Transilvania, scrie New York Times, într-un reportaj realizat în Valea Zălanului.

The New York Times a vizitat casele regelui Charles din Romania
The New York Times a vizitat casele regelui Charles din Romania

Singurele accente contemporane

Casa din Valea Zălanului este una dintre cele 56 de cabane/pensiuni deținute de Regele Charles, 74 de ani, și a fost vizitată de reporterii New York Times. „Departe de a fi cea mai luxoasă, oferă o șansă rară: pentru aproximativ 200 de dolari pe noapte, cu mesele incluse, oamenii de rând sunt primiți cu bunăvoință și se pot simți ca un rege”, scriu ei.

„Nu există o recepție sau vreun hol de primire la pensiunea regelui – „un trio de clădiri rustice dintr-un sat vechi de 350 de ani din Valea Zălanului, în Transilvania. Înregistrarea cazării se face în sala de mese comună, unde o femeie, care este și bucătăreasa, îți înmânează o cheie veche. Aceasta va deschide ușa uneia dintre cele șapte camere, toate mobilate parcă după ediția românească a revistei House Beautiful, ediția 1740. Singurele accente contemporane sunt ceainicele electrice, caloriferele și apa îmbuteliată”.

„Oricine poate dormi în același pat în care doarme monarhul britanic”

Regele Charles deține pensiunea transilvăneană din 2008 și a venit adesea în vacanțe. Jurnaliștii spun că localitatea este un colț liniștit de Rai, în care timpul pare să se fi oprit în loc, cu câteva secole în urmă, care reține că regele a descris adesea Valea Zălanului ca fiind una dintre plăcerile lui „vinovate”, „un cerc virtuos în care omul și natura sunt în echilibru”.

„Urmează cel mai zgomotos weekend pentru regele Charles, care preferă, de fapt, liniștea și intimitatea pe care le găsește la aproape 2.500 de kilometri de Londra, pe drumurile neasfaltate și pădurile accidentate din apropierea Carpaților.

Când regele nu este acolo, camerele sunt închiriate și oricine poate dormi în același pat în care doarme monarhul britanic când vine în vacanță. Există câteva imagini ale regelui împrăștiate ici și colo, iar în camera princiară există o fotografie a mamei sale, regina Elisabeta a II-a, când era tânără.  Camerele sunt decorate cu mobilier vechi din Transilvania, inclusiv materiale textile. Există șapte camere duble în cele trei căsuțe de patrimoniu, fiecare cu cerdac”, mai scriu jurnaliștii americani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...