Câte proprietăți deține Regele Charles în România. Noul monarh al Marii Britanii este fermecat de Transilvania

Cazacu Alexandru 12.09.2022, 17:39
Câte proprietăți deține Regele Charles în România. Noul monarh al Marii Britanii este fermecat de Transilvania

După decesul Reginei Elisabeta a II-a, pe tronul Marii Britanii a urcat Charles, fiul cel mare al regretatei suverane. În caz că nu știați, noul monarh al Regatului Unit este foarte apropiat de România și și-a cumpărat mai multe case în țara noastră. Câte proprietăți deține Regele Charles în România, vă spunem noi în rândurile următoare.

Câte proprietăți deține Regele Charles în România. Ce planuri are noul monarh britanic

Dacă vă întrebați câte proprietăți deține Regele Charles în România, răspunsul îl veți afla în continuare. Mai exact, noul rege al Marii Britanii are în țara noastră două proprietăți. Una dintre acestea este situată în Valea Zălanului, Covasna, iar cealaltă este la Viscri, în județul Brașov.

Se pare că monarhului îi place nespus Transilvania. De fapt, este unul dintre cei mai mari promotori ai acestei regiuni, dar și ai României. La scurt timp de la moartea Reginei Elisabeta a II-a, la poarta casei de la Viscri a Regelui Charles a fost arborat un drapel negru. Tot pe poarta respectivă a fost montată și o plăcuță cu mesajul:

„Suntem profund întristați de moartea Majestății Sale. Suntem în gânduri și rugăciuni alături de Majestatea sa Regală Regele Charles și de membrii Familiei Regale.

Chiar dacă interesul noului rege al Marii Britanii pentru țara noastră ar putea rămâne același, există posibilitatea ca monarhul să ajungă mai rar în Transilvania, unde va veni cu ocazia unor vizite private, potrivit adevărul.ro.

Regele Charles, fermecat de Transilvania

Când ne-a vizitat pentru prima oară țara, Regele Charles nu a găsit niciun loc de cazare. Se pare că obișnuia să doarmă noaptea pe la mănăstiri. Monarhul britanic a cutrierat plaiurile României și a rămas impresionat de frumusețile Transilvaniei.

„Pășunile de aici sunt de-a dreptul unice la nivel european și mondial. N-am mai văzut ceva asemănător, n-a mai rămas așa ceva nicăieri. Sunt o bijuterie din coroana României. Poate oamenii nu văd asta, dar România este o țară minunată”, spune Regele Charles, în documentarul Wild Carpathia.

Ce proprietăți deține Regele Charles în România? În Transilvania, el și-a achiziționat o casă de oaspeți construită în secolul al XVIII-lea. Este vorba despre casa menționată anterior, adică cea de la Viscri, unul dintre cele mai frumoase sate săsești din țara noastră.

Pe lângă casele din Viscri și Valea Zălanului, noul rege al Regatului Unit ar mai deține o proprietate în satul Breb din Maramureș. De asemenea, Charles este proprietarul Conacului Apafi din localitatea Mălâncrav (Sibiu), potrivit Playtech.ro.

Câte proprietăți deține Regele Charles în România
Câte proprietăți deține Regele Charles în România – Casa de la Viscri

Fundația Prințul de Wales România

Deși a vizitat de multe ori România, Regele Charles nu a dat niciodată detalii pentru presa românească despre proprietățile și investițiile sale de aici. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că a încercat dintotdeauna să conserve autenticitatea locuințelor tradiționale. Bineînțeles, acestea au fost renovate, însă a fost păstrată tematica originală. Conform sursei citate anterior, chiar și materialele folosite pentru reabilitarea proprietăților sale sunt tradiționale.

Monarhul britanic a lansat oficial Fundația Prințul de Wales România în 2015. Aceasta are ca scop conservarea structurilor construite în jurul locuințelor propriu-zise. Totodată, noul rege al Marii Britanii este și președintele Fundației Mihai Eminescu Trust. Organizația se ocupă cu plantarea de puieți de copaci în multe sate medievale din zona Transilvaniei.

În vârstă de 73 de ani, Charles a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii sâmbătă, 10 septembrie. După cum ați putut observa, noul conducător al Casei Regale britanice este un apropiat al țării noastre. Chiar și în acest an a vizitat România. Mai exact, pe data de 25 mai, el a fost primit la Palatul Elisabeta de către Custodele Coroanei Române, Margareta, și Principele Radu. De asemenea, Regele Charles a vizitat Palatul Elisabeta și în anii 2011, 2016, 2017 și 2018.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...