Testele de anticorpi, aprobate pentru certificatul verde în Bulgaria. Cât timp sunt valabile

Stan Filon 10.11.2021, 09:44
Testele de anticorpi, aprobate pentru certificatul verde în Bulgaria. Cât timp sunt valabile

Bulgarii care au fost bolnavi de coronavirus și s-au vindecat pot obține certificatul verde, chiar dacă nu au fost luați în evidențele autorităților, deoarece testul de anticorpi va fi recunoscut oficial. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății din Bulgaria.

Certificatul verde poate fi obținut în Bulgaria și cu testul de anticorpi

Așadar, și cetățenii bolnavi care s-au tratat singuri acasă de cornavirus sau care nu au avut niciun simptom, dar care își fac testul de anticorpi, iar acesta arată că au trecut prin boală, vor obține de acum certificatul verde atât de util pentru o viață socială normală.

Cel care a venit cu anunțul momentului a fost ministrul bulgar al Sănătății, Stoycho Katsarov, relatează agenţiile BTA şi EFE, potrivit Agerpres. Certificatele pentru cei care dovedesc printr-o analiză de sânge că au un nivel al anticorpilor IgG de cel puţin 150 BAU/ml vor fi eliberate începând de joi. Respectivele certificate verzi vor avea o valabilitate de doar 90 de zile și nu poate fi folosit decât pe teritoriul țării.

Certificatul verde poate fi obtinut in Bulgaria si cu testul de anticorpi
Certificatul verde poate fi obtinut in Bulgaria si cu testul de anticorpi

Ce valabilitate are certificatul verde obținut cu testul de anticorpi

Autorităţile din Bulgaria răspund astfel cererilor formulate de diverse grupuri de cetăţeni nemulţumiţi de restricţiile impuse recent pentru stoparea răspândirii temutului virus. Și în Bulgaria sunt probleme serioase în valul patru al pandemiei, care a lovit puternic țara. Numărul de noi infectări a depășit noi recorduri, iar numărul de decese a alertat autoritățile.

Astfel, certificatul verde este obligatoriu în spațiile închise, iar acesta putea fi obținut până acum doar de persoanele vaccinate sau de cele care treceau prin boală și figurau pe listele autorităților. Prim recunoașterea testului de anticorpi pentru obținerea certificatului verde, autoritățile bulgare vor putea vedea și adevărata cifră a celor care au trecut prin boală.

Au apărut însă probleme în școli, acolo unde au ajuns doar 1,5 milioane de teste rapide destinate testării elevilor. Autoritățile au constatat că un furnizor de teste care a câștigat licitația a dispărut pur și simplu și nu a mai onorat contractul de 200.000 de teste, astfel încât unele școli își vor continua activitatea în mediul online.

Pe data de 9 noiembrie, Bulgaria a înregistrat aproape 5000 de cazuri noi de coronavirus, iar 147 de pacienți au decedat în spitalele din țară după ce au fost răpuși de temutul virus.

Urmăriți Impact.ro și pe