De ce nu se iau, de fapt, în considerare testele de anticorpi pentru accesul în restaurante și la evenimente. Explicația lui Raed Arafat pentru români

Nicu Stan 08.10.2021, 11:51
De ce nu se iau, de fapt, în considerare testele de anticorpi pentru accesul în restaurante și la evenimente. Explicația lui Raed Arafat pentru români

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a explicat de ce nu se iau, de fapt, în considerare testele de anticorpi pentru accesul în restaurante și la alte evenimente. Motivul este unul halucinant.

De ce testul de anticorpi, care atestă trecerea prin boala Covid, nu se ia în considerare. Raed Arafat: ”Vă asigur că dacă te duci undeva, vei obține hârtia că ai anticorpi”

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus de ce testele de anticorpi, care pot atesta trecerea prin boală, nu sunt luate în considerare pentru accesul la anumite activități, unde este bun doar certificatul de vaccinare sau cel care atestă, în baza documentelor medicale, că persoana respectivă a suferit de coronavirus.

Astfel, Raed Arafat a declarat că în cazul testelor de anticorpi riscul de falsificare este foarte mare.

Testul de anticorpi, usor de falsificat
Testul de anticorpi, usor de falsificat

Testul de anticorpi, nerecunoscut în Europa

”Acest lucru nu este luat în considerare nici în Europa, nu doar la noi. S-a decis că sunt trei variante: testat, trecut prin boală oficial și vaccinat.

A parta variantă, să meargă lumea să facă test care să spună că ai anticorpi nu este aplicată nicăieri. Îmi pare rău, sunt convins că toată lumea va avea anticorpi după asta”, a declarat Raed Arafat.

Testul de anticorpi are un risc mare de falsificare

Raed Arafat a spus încă o dată că riscul de fraudare este foarte mare, în contextul în care românii au inventat vaccinarea la chivetă. Vaccinarea la chivetă presupune aruncarea vaccinului și eliberarea de certificate de vaccinare false.

”Știm acest lucru, dar testul de anticorpi nu se ia în considerare. Toată lumea va avea anticorpi. Dacă noi am fost în stare să vaccinăm la chiuvetă, vă asigur că dacă te duci undeva, vei obține hârtia că ai anticorpi”, a precizat Raed Arafat.

Certificate false de vaccinare

”Fără nicio discuție. Așa cum s-au obținut certificate de vaccinare false. Cunoașteți povestea tânărului de la Sibiu care a recunoscut, din păcate înainte să decedeze, că are certificat de vaccinare fals”, a mai spus Raed Arafat.

MAI, precizări despre obligativitatea purtării măștilor de protecție

Pe de altă parte, ministerul de Interne a venit cu câteva precizări odată cu impunerea restricției obligativității purtării măștilor de protecție în aer liber, acolo unde rata de infectare este de cel puțșin 6 la mia de locuitori.

Astfel, ministerul de Interne a precizat că dacă o persoană se află singură pe stradă nu trebuie să poarte mască de protecție.

Când se poartă, de fapt, masca de protecție în localitățile care au o rată de minim 6 la mie:

-în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale

-în spații publice deschise, cum sunt, fără a se limita la acestea : piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

-în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spații comerciale

în toate spațiile publice deschise.

Urmăriți Impact.ro și pe