Teroare în Capitală, în plină caniculă. Peste o treime dintre blocurile din București nu au apă caldă

Mihnea Tălău 14.07.2022, 16:11
Teroare în Capitală, în plină caniculă. Peste o treime dintre blocurile din București nu au apă caldă

Potrivit directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA, Claudiu Creţu, peste o treime – respectiv 35% – dintre blocurile din Capitală nu au apă caldă ca urmare a lucrărilor care se fac la reţeaua de termoficare.

35% dintre blocurile din Capitală nu au apă caldă

„Funcţionăm undeva la 65%. 35% sunt oprite în acest moment, asta înseamnă câteva mii, 2.000 – 3.000 de blocuri. Problemele în luna iulie sunt în zona sectoarelor 2 şi 3”, a precizat Claudiu Creţu, în cadrul unei conferințe de presă.

Crețu este de părere că problemele din sectoarele 2 şi 3 privind furnizarea apei calde se vor rezolva cu certitudine la finalul lunii iulie.

„Până atunci avem lucrări în curs, 3 – 4 – 5 zile, şi speranţa este ca, de exemplu, săptămâna viitoare zona Colentina să aibă din nou apă caldă. Rămâne acea întrebare dacă se sparge ţeava în altă parte sau nu. Iarna ai toate CET-urile în funcţiune şi, dacă ai o problemă pe o magistrală, poţi să alimentezi în celălalt CET. Vara ai doar două CET-uri în funcţiune, celelalte sunt în revizie, când s-a spart o conductă (…) nu ai cum să alimentezi şi atunci perioada respectivă nu dai apă caldă. Acesta este motivul pentru care vara sunt mai multe probleme cu apa caldă decât iarna”, a explicat şeful Termoenergetica.

Potrivit acestuia, CET-urile sunt foarte vechi şi au nevoie de reparaţii şi revizii, îndeosebi în condiţiile în care iarna sunt suprasolicitate.

„Suntem într-o situaţie critică, din care ieşi cu reparaţii, cu oameni, cu muncă”, a spus Claudiu Creţu, potrivit Agerpres.

Vesti proaste pentru bucuresteni. Aproximativ 140 de blocuri, fara apa calda. Care sunt zonele afectate 1

„Bucureştiul nu poate să lase oamenii în frig”

Municipalitatea urmează a se împrumuta pentru a-şi plăti datoriile şi a putea intra în normalitate financiară. Datoria la momentul de faţă e undeva la 400 şi ceva de milioane de lei.

„Primăria lucrează la posibilitatea de a se împrumuta pentru a-şi plăti datoriile şi a putea intra în normalitate financiară. Într-adevăr, în acest moment, supravieţuim cu bani puţini, dar semnalul pe care vreau să-l dau este unul pozitiv, pentru că problemele pe care le avem şi impactul major pe care-l are acest sistem cred că a dus la conştientizarea tuturor factorilor de decizie că Bucureştiul nu poate să lase oamenii în frig. (…) Primăria Generală nu a scăzut ritmul de plată în ultima perioadă, a plătit mai mult. Datoria la momentul de faţă e undeva la 400 şi ceva de milioane de lei”, a conchis Creţu.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...