Vești proaste pentru bucureșteni. Aproximativ 140 de blocuri, fără apă caldă. Care sunt zonele afectate

Andra Daoud 20.06.2022, 19:08
Vești proaste pentru bucureșteni. Aproximativ 140 de blocuri, fără apă caldă. Care sunt zonele afectate

Vești proaste pentru mii de bucureșteni care locuiesc în sectorul 3 al Capitalei. Aproape 140 de blocuri vor rămâne fără apă caldă în perioada următoare, din cauza unor reparații care se vor face la Magistrala 1 Sud. Blocurile afectate sunt situate pe două bulevarde din zonă, însă ar putea fi afectate mult mai multe clădiri de locuințe, inclusiv două spitale.

140 de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă

Termoenergetica a transmis, prin intermediul unui comunicat, că efectuează lucrări de înlocuire a unei curbe din conducta Magistrala 1 Sud. Compania transmite că lucrările trebuie făcute cât mai repede, pentru că sunt esențiale pentru funcționarea sistemului de termoficare, iarna viitoare.

Lucrările se efectuează la intersecția bulevardului Nicolae Grigorescu cu strada Postăvarului și vor necesita oprirea furnizării de apă caldă la 11 puncte termice din zonă. Acestea deservesc aproximativ 140 de blocuri din zona bulevardelor Nicolae Grigorescu și Camil Ressu. Având în vedere că această conductă la care se lucrează alimentează mai multe zone, este posibil să apară probleme și în cazul altor 59 de puncte termice, care deservesc 830 de blocuri, precum și spitalele Fundeni și Colentina.

Blocurile sunt situate în sectoarele 1 şi 2, în următoarele zone: Doamna Ghica, Şoseaua Fundeni, Bulevardele Teiul Doamnei şi Lacul Tei, străzile Ion Berindei, Cheile Zănoagei, Maşina de Pâine şi Judeţului, Şoseaua Ştefan cel Mare, Bulevardul Aviaţiei, Calea Floreasca, Şoseaua Pipera, Bulevardul Nicolae Caramfil, precum şi strada Baicului.

Dispeceratele companiei și echipele de intervenție lucrează permanent pentru a soluționa problemele care pot apărea în teren. Clienții pot apela numărul gratuit 0800.820.002, precum și numpărul 031.9442, dar și aplicația Termoalert pentru a afla informații în timp real cu privire la stadiul lucrărilor și la reluarea alimentării cu apă caldă.

Vesti proaste pentru bucuresteni. Aproximativ 140 de blocuri, fara apa calda. Care sunt zonele afectate 1
In jur de 140 de blocuri din Bucuresti raman fara apa calda

Alte 590 de blocuri fără apă caldă, până pe 3 iulie

În urmă cu o săptămână, Compania Municipală Termoelectrica București (CMTB) anunța că furnizarea apei calde va fi oprită pentru 590 de blocuri și pentru Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare, până pe data de 3 iulie. Cauza o reprezintă tot lucrările de raparații, de data aceasta la rețeaua din sectorul 4.

„Începând din data de 14 iunie reprezentanţii companiei Acvatot Srl vor executa lucrări de primă urgenţă pentru înlocuirea conductelor de tur şi de retur cu diametrul de 1100 mm din Magistrala Berceni. Lucrările, esenţiale pentru funcţionarea sistemului de termoficare în sezonul viitor de încălzire, vor fi efectuate la intersecţia străzilor Turnu Măgurele şi Democraţiei şi impun oprirea furnizării apei calde pentru un număr de aproximativ 590 de blocuri şi Institutul Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare, până în data de 03 iulie 2022, ora 24.00”, au transmis cei de la CMTB.

În acest caz a fost nevoie de înlocuirea a 50 de metri de conductă, precum și înlocuirea punctului fix, prin montarea unor elemente metalice, pentru a stabili siguranța în exploatare din punct de vedere al dilatărior rețelei de termoficare.

Urmăriți Impact.ro și pe