VIDEO

Tentativă de asasinat la adresa lui Putin cu drone. Primele imagini cu atacul și reacția Ucrainei

Cătălina Burghelea 03.05.2023, 17:12
Tentativă de asasinat la adresa lui Putin cu drone. Primele imagini cu atacul și reacția Ucrainei

Kremlinul anunță că s-a încercat o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin cu drone din partea Ucrainei, dar sistemul de apărare rus le-au respins. Potrivit purtătorului său de cuvânt, Dmitri Peskov, liderul Rusiei nu se afla în reședința oficială, notează TASS. În urma acestui atac, Moscova a promis răzbunare. 

Atac cu drone asupra Kremlinului

Update 3 mai, ora 17.07. Ucraina susține că nu are nimic de-a face cu atacul cu drone de la Kremlin, a anunțat consilierul prezidențial Mihailo Podoliak.

„Nu avem informaţii despre aşa-zisele atacuri de noapte la Kremlin”, a explicat un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene, Serghii Nikiforov, întrebat despre acuzaţii ale Moscovei potrivit cărora Rusia a oprit un atac cu drone la Kremlin, vizând să-l asasineze pe Vladimir Putin.

„Aşa cum a spus în numeroase rânduri preşedintele (n.r. – ucrainean Volodimir) Zelenski, Ucraina îşi foloseşte mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a-şi elibera propriul teritoriu, nu pentru a-i ataca pe alţii”, a subliniat el. „Ceea ce s-a întâmplat în Moscova este, evident, o escaladare a atmosferei înainte de 9 Mai (n.r. – Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste). Acesta este un truc de aşteptat de la adversarii noştri”, a mai spus purtătorul de cuvânt al lui Volodimir Zelenski.

Știrea inițială: Serviciul de presă al Kremlinului susține că a dejucat o tentativă de asasinat a președintelui Vladimir Putin. Conform TASS, ucrainenii au lansat două drone fără pilot pentru a ataca Kremlinul, ținta fiind dictatorul rus.

„În această seară, regimul de la Kiev a încercat un atac cu dronă fără pilot asupra reședinței de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”, a transmis Kremlinul.

„Ca urmare a acțiunilor întreprinse în timp util de către serviciile militare și speciale cu ajutorul sistemelor de control radar, dronele au fost făcute inoperabile. În urma căderii acestora și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale”, a indicat biroul de presă al lui Putin.

Putin nu a fost rănit

De asemenea, Kremlinul a mai precizat că președintele Federației Ruse nu a fost rănit în urma atacului terorist, adăugând că programul său de lucru nu a suferit nicio modificare și continuă ca de obicei.

„Considerăm aceste acțiuni ca fiind o acțiune teroristă planificată și un atentat asupra președintelui Federației Ruse, desfășurate în ajunul Zilei Victoriei, parada din 9 mai, la care se planifică să fie prezenți și oaspeți străini. Rusia își rezervă dreptul de a răspunde la tentativa de atac asupra Kremlinului unde și când consideră necesar”, a explicat Kremlinul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...